DAN NEOVISNOSTI: Na Korzu izložba fotografija “Rijeka za domovinu 1991. – 1995.”

Prigodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske koji se slavi 8. listopada, Grad Rijeka i Muzej grada Rijeke organiziraju izložbu fotografija autorice Sabrine Žigo “Rijeka za domovinu 1991. – 1995.”.

Izložba se otvara u srijedu, 7. listopada u 12.30 sati, na Korzu, ispred zgrade Grada Rijeke, a biti će postavljena na deset postamenata..

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, a događaju će prisustvovati i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsićo.

Okpuljenima će se obratiti i autorica izložbe Sabrina Žigo, ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Marija Kovač te predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić.

Iako se nije nalazila na izravnoj crti bojišnice, Rijeka je višestruko sudjelovala u Domovinskome ratu pridonijevši svojim ljudskim, civilnim, vojnim i policijskim snagama oslobođenju Hrvatske i uspostavi njezina integriteta i legitimiteta.

U slučaju kiše, otvorenje izložbe održat će se u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari