DAN NEOVISNOSTI: Položeni vijenci na riječkim spomen obilježjima

Dan neovisnosti državni je praznik koji se obilježava 8. listopada

Povodom Dana neovisnosti izaslanstva Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, MUP-a RH – Policijske uprave Rijeka, Hrvatske vojske, udruga proizašlih iz Domovinskog rata te izaslanstva političkih stranaka položila su vijence na spomen obilježja u Aleji poginulih branitelja te kod Centralnog križa na Centralnom gradskom groblju Drenova, Spomeniku poginulim braniteljima na groblju Trsat i na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Izaslanstvo Grada Rijeke sačinjavali su zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić te pročelnici odjela gradske uprave, Srđan Škunca, Verena Lelas Turak, Igor Načinović i Mladen Vukelić, sa suradnicima.

vijen3

Vijenci su prvo položeni kod spomen obilježja na groblju na Drenovi, zatim na Trsatu te na Mostu poginulih hrvatskih branitelja.

Dan neovisnosti državni je praznik koji se obilježava 8. listopada. Toga dana 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno je donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

vijen3

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari