NA KRKU

Dan poduzetništva u Puntu okupio brojne obrtnike i poduzetnike

U Galeriji Toš na Krku održana je konferencija „Dan poduzetništva u Puntu“, koju su zajednički organizirali Obrtnička komora Primorsko-goranske županije Udruženje obrtnika otoka Krka i Općina Punat.

Konferencija je okupila brojne poduzetnike i obrtnike, stručnjake i zainteresirane dionike iz različitih sektora, koji su razmijenili vrijedna znanja i iskustva te razgovarali o aktualnim temama koje oblikuju poslovno okruženje.

Konferenciju su otvorili predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Emil Priskić i načelnik Općine Punat Daniel Strčić.

Nakon uvodnog obraćanja voditeljice konferencije Ermine Duraj, komunikacijske stručnjakinje i pročelnice Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine, održana je zanimljiva panel-rasprava pod nazivom „Poduzetničke prepreke i kako ih zaobići“.

Sudionice rasprave, Alessandra Ban, pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj, Đurđica Mostarčić, predsjednica Sekcije računovođa Hrvatske obrtničke komore, poznata i kao Šaptačica poduzetnicima te Egle Katunar, voditeljica prodaje i marketinga Kuće vina Ivan Katunar, na zanimljiv i pristupačan način sa sudionicima su podijelile savjete i osobna iskustva.

Na važnost jačanja komunikacijskih vještina ukazale su pročelnica Duraj i Vesna Bartolović, voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Primorje i Gorski kotar, naglašavajući utjecaj takvih vještina na okolinu, ali i njihov značajan doprinos profesionalnom razvoju.

Predstavnice Policijske uprave primorsko-goranske Nina Gregović i Danijela Buršić održale su predavanje o zapošljavanju stranih radnika te odgovorile na brojna pitanja iz publike, a Đurđica Mostarčić upoznala je prisutne s poreznim novostima koje nas očekuju s početkom 2025. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari