DAN SJEĆANJA: Armada će večeras na Mostu branitelja zapaliti 25 baklji povodom 25. godišnjice okupacije Vukovara

Organizatori pozivaju sve građane Rijeke da se odazovu ovoj tradicionalnoj manifestaciji i svojim dolaskom dostojanstveno obilježe Dan sjećanja na Vukovar

Svjedočanstvom heroja Trpinjske ceste, mimohodima građana Rijeke i molitvom Nadbiskupa na Mostu branitelja, gdje će Armada zapaliti 25 baklji povodom 25. godišnjice okupacije Vukovara, danas se u Rijeci obilježava Dan sjećanja na Vukovar.

Obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar desetu godinu u kontinuitetu organiziraju Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, Zajednica udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci i Udruga 128. brigade Sveti Vid i Klub navijača Armada.

Program su najavili predstavnik organizatora i vjeroučitelj Marin Miletić, ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci Đudita Franko, dopredsjednica Zajednice udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije Irena Kačić i Denis Povh iz Kluba navijača Armada Rijeka.

„Ovu godinu, desetu godišnjicu organiziranja Vukovara u Rijeci, posvećujemo Riječaninu, heroju Domovinskog rata, doktoru Zlatku Tomašiću“, poručio je vjeroučitelj Miletić.

Desetak vukovarskih heroja predvođenih Damirom Radnićem primit će riječki nadbiskup msgr. Ivan Devčić, a branitelji će se susresti s riječkom Armadom i posjetiti Spomen obilježje poginulim braniteljima na stadionu Kantrida, Aleju branitelja na Drenovi te će imati svjedočanstvo u Ekonomskoj školi u Rijeci.

U 19 sati u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji, gdje se desetu godinu u kontinuitetu organizira prigodna akademija povodom Dana sjećanja, sušačkim gimnazijalcima svjedočit će dva branitelja Trpinjske ceste, pripadnici „Žutih mrava“ i „Pustinjskih štakora“, Ivan Bošnjak Bola i Tomislav Orešković. Nakon navedenog programa, sušački gimnazijalci predvođeni ravnateljicom Gimnazije Franko, riječkim nadbiskupom Devčićem, predstavnicima Grada i Županije kreću u mimohod prema Mostu branitelja.

Na zapadnoj strani grada, pored murala Vukovar u 19.30 sati započet će okupljanje građana Rijeke koji će predvođeni braniteljima i Armadom krenuti u mimohod do Mosta branitelja, a ondje će se spojiti dvije velike kolone.

U 20.15 sati riječki će nadbiskup Ivan Devčić predvoditi molitvu za poginule branitelje, a potom će povodom 25. godišnjice okupacije Vukovara riječka Armada zapaliti dvadeset i pet baklji.

Organizatori pozivaju sve građane Rijeke da se odazovu ovoj tradicionalnoj manifestaciji i svojim dolaskom dostojanstveno obilježe Dan sjećanja na Vukovar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari