SVEČANA AKADEMIJA U 18 SATI: Danas se obilježava 25. godišnjice Protuzračne obrane na području Kvarnera, Like i Istre u Domovinskom ratu

Svečana Akademija održat će se u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u 18 sati

U povodu obilježavnja 25. godišnjice Protuzračne obrane na području Kvarnera, Like i Istre u Domovinskom ratu od 1991. do 1996. godine, u Aleji hrvatskih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

U organizaciji Odbora za povijesno obilježavanje 25. godišnjice PZO u Domovinskom ratu na području Primorsko-goranske, Ličko–senjske i Istarske županije te Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, u Aleji hrvatskih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Događaju su prisustvovali izaslanik Potpredsjednika Vlade, Ministarstva obrane i načelnika Glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general pukovnik Mate Ostović, izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja i tajnik Kabineta ministra Ivan Anton Žlimen, predstavnici Odbora za povijesno obilježavanje 25. godišnjice Protuzračne obrane u Domovinskom ratu na području Primorsko-goranske, Ličko–senjske i Istarske županije te delegacije Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. U ime Grada Rijeke, prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić i pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Mladen Vukelić.

Prilikom polaganja vijenaca u Aleji poginulih branitelja, mons. Dinko Popović i vlč. Franjo Jurčević održali su molitvu za sve koji su dali život za domovinu, a u Crkvi sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali služila se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle u Domovinskom ratu.

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u 18 sati bit će održana svečana Akademija u sklopu koje će biti predstavljena Monografija o stvaranju protuzračne obrane na području Kvarnera, Like i Istre u Domovinskom ratu od 1991. do 1996. U ime Grada Rijeke, događaju će prisustvovati zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.
(A.S.)

U ime Grada Rijeke, polaganju vijenaca prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić i pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Mladen Vukelić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari