UPOZNAJMO FRANKOPANE

Danas će se predstaviti Interpretacijski centri Bribir i Kraljevica u Vili Angiolini

U sklopu manifestacije Upoznajmo Frankopane u opatijskoj će se Vili Angiolini danas (3. travnja) od 17,00 sati predstaviti Interpretacijski centar Bribir Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana. Uz igrokaz “Frankopanska bajka” i prikazivanje filma “Moje drago serce”, autorskog tima učenika Osnovne škole dr. Josipa Pančića iz Bribira, svi nazočni će moći kušati poznati autohtonu poslasticu bribirski prisnac, kao i doznati više o frankopanskim vinima iz ponude Vinarije Pavlomir.

Sutra, u četvrtak (4. travnja) u Vili Angiolini predstavit će se Interpretacijski centar Kraljevica Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana. Program počinje u 17 sati lutkarskom predstavom za djecu Svojeglavi štapić koja je napravljena prema istoimenoj slikovnici nadahnutoj Frankopanima. Tekst za tu slikovnicu napisao je Velid Đekić, a ilustracije izradila Margareta Peršić. Prema njezinim su ilustracijama za predstavu napravljene lutke koje će oživjeti glumci David Petrović i Petra Šarac. Nakon predstave Kulturno-umjetničko društvo Lanterna iz Kraljevice izvest će tradicionalne pjesme svojega kraja. Posjetitelji će moći i kušati kruh Frangipane koji proizvodi Galerija Demetra.

U Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer građani, turisti i turistički djelatnici mogu razgledati izložbu Upoznajmo Frankopane čiji je cilj potaknuti ih da Kulturno-turističku rutu Putovima Frankopana obiđu i uživo. Manifestacija Upoznajmo Frankopane u Opatiji je organizirana u povodu 180. godišnjice turizma. Opatijci i njihovi gosti na nekoliko lokacija do 12. travnja 2024. godine mogu upoznati bogatu frankopansku baštinu.

Manifestaciju Upoznajmo Frankopane organiziraju Primorsko-goranska županija i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka u suorganizaciji s Gradom Opatijom i Festivalom Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari