ZAVIRITE U UNUTRAŠNJOST

Galerija | S radom započeo novi klinički kompleks KBC-a Rijeka na Sušaku, evo prvih dojmova

Preseljenjem posljednjih pacijenata iz Dječje bolnice Kantrida i Klinike za ginekologiju i porodništvo u novi bolnički kompleks KBC-a Rijeka na Sušaku, s radom je započela nova bolnica za ženu i dijete, na adresi Vjekoslava Dukića 7

Od danas, sve bolničke i polikliničke usluge za liječenje žena i djece objedinjene su u novom kompleksu na Sušaku, a svi pacijenti koji trebaju ove usluge liječenja od sada se trebaju javljati u novi bolnički kompleks KBC-a Rijeka na Sušaku, gdje su objedinjeni svi bolnički sadržaji koji su bili smješteni na lokalitetu Kantrida te Klinici za ginekologiju i porodništvo na lokalitetu Rijeka.

Palčevski: ‘Riječ je o bolnici kakvu pacijenti zaslužuju’

Zadnje pacijente koji su iz dosadašnjih lokaliteta stigli u novu bolnicu dočekali su medicinski djelatnici, a među njima i Goran Palčevski, zamjenik riječkog gradonačelnika i pročelnik Zavoda za gastroenterologiju, hepatologiju, endokrinologiju i nefrologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Palčevski je rekao kako se danas, otvorenjem nove bolnice, zaokružila priča stara više od 25 godina i kako je Rijeka napokon, zahvaljujući suradnji Grada Rijeke i države dobila novu bolnicu.

„Riječ je o bolnici kakvu pacijenti zaslužuju i koja će nam omogućiti da se na jednom mjesto brinemo o djeci, adolescentima, ženama i majkama, a valja istaknut i kako to nije velika stvar samo za Rijeku i Primorsko-goransku županiju već i za Istarsku i Ličko-senjsku županiju koje gravitiraju Rijeci i našem KBC-u“, rekao je Palčevski.

Složeno preseljenje u nekoliko faza

Palčevski je objasnio kako je sam proces preseljenja bolnice i pacijenata bio iznimno složen te kako se na njemu dugo radilo.

„Medicinsko osoblje se podijelilo u tri tima, jedni su ispraćali pacijente s dosadašnjih lokaliteta, neki su bili s njima u transportu, a oni koji su bili u trećem timu su ih dočekivali u novoj bolnici“, objasnio je Palčevski.

Dodao JE kako će nova bolnica omogućiti podizanje zdravstvene zaštite na puno veći novo.

„Kada kažem zaštita djece, to je jedan širi pojam od same pedijatrije. Ovdje ćemo imati na jednom mjestu primjerice dječju kirurgiju, neonatologiju, fizikalnu medicinu, dječju adolescentnu psihijatriju. To su sve sastavni dijelovi brige o zdravlju djece i adolescenata. što je u današnje vrijeme neophodno potrebno objediniti i drago mi je što je Rijeka otvorenjem nove bolnice to konačno i dobila““, rekao je Palčevski te pritom zahvalio i pripadnicima Armade koji su se također uključili u ovaj proces seljenja i došli pomoći.

Vhunski uvjeti

Podsjetimo, u glavnoj zgradi novog kompleksa na Sušaku, onoj bolničkoj, omogućeni su vrhunski uvjeti za pružanje sofisticiranih medicinskih usluga kao što je novoopremljeni hitni prijam za djecu i hitni prijem za žene, polikliničke ambulante, operacijske sale, rađaonice, jedinice intenzivnog liječenja, bolesničke sobe, sobe za babinjače, djecu i roditeljsku pratnju, predavaonice i prostor namijenjen odvijanju vrtićkog i školskog programa za djecu pacijente.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Uz novu bolničku zgradu tu je i nova zgrada tzv. tehno-ekonomskog bloka u kojoj će biti smještene popratne, druge službe bez kojih bolnica ne bi mogla funkcionirati. Obje zgrade sadrže i više etažne garaže, kojima kao i ukupnim prometom unutar bolničkog kruga na lokalitetima Rijeka i Sušak KBC-a Rijeka upravlja tvrtka Rijeka plus.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari