DANAS NA MOLO LONGU: Hodom, pjesmom, plesom i ping-pongom protiv Parkinsonove i Alzheimerove bolesti!

Javnozdravstvenu akciju „Kilometar za zdravlje“ čiji je cilj naglasiti važnost kretanja i aktivnog života u borbi protiv bolesti možete podržati danas od 10 do 12 sati na Molo longu

Klinika za neurologiju KBC-a Rijeka, udruge „Parkinson i mi“ i „Društvo za neurodegenerativne i ostale neurološke bolesti“, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, uz organizacijsku podršku Udruge socijalnih radnika Rijeke, u subotu 11. studenoga organiziraju akciju „Pokretom protiv Parkinsona i Alzheimera – kilometar za zdravlje“.

Javnozdravstvenu akciju čiji je cilj naglasiti važnost kretanja i aktivnog života u borbi protiv ovih bolesti možete podržati u subotu, 11. studenoga u vremenu od 10 do 12 sati, na Molo longu.

Protiv Parkinsonove i Alzheimerove bolesti šetat će se, igrati ping-pong, rekreirati te pjevati i plesati uz glazbeni program Šajete i plesača plesnog studia „ComoTango“ , sve zato da se poboljša psihofizičko stanje i uspori napredovanje bolesti, ali i da oboljeli u svakom smislu ostanu aktivni članovi društva.

Parkinsonova i Alzheimerova bolest kronične su i progresivne neurološke bolesti koje znatno smanjuju kvalitetu života pacijenata i članova njihovih obitelji, pa onda i šire zajednice. Cij je akcije podizanje razine javne svijesti o Parkinsonovoj i Alzheimerovoj bolesti, progresivnim neurološkim bolestima koje postaju sve veći javnozdravstveni problem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari