Danas počinje 6. Međunarodni sajam knjiga Bookfest Rijeka

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog sajma knjiga Bookfest održavat će se od 6. do 10. listopada na Trgu 111. brigade, dok će se programska događanja odvijati u Narodnoj čitaonici i u središnjem odjelu Gradske knjižnice Rijeka u Filodrammatici.

Kako su na konferenciji za novinare istaknuli organizatori, unatoč vrlo teškim uvjetima i vremenima za nakladništvo i knjigu općenito, riječki nakladnici okupljeni u Strukovnu skupina nakladnika pri HGK – Županijskoj komori Rijeka i ove godine organiziraju Bookfest Rijeka, međunarodni sajam knjiga.

Projekt je to koji već šest godina promiče knjigu, znanje i čitanje, te u Rijeku osim domaćih nakladnika dovodi nekolicinu nakladnika iz Mađarske, Srbije, Italije, Bosne i Hercegovine, a zainteresiranim posjetiteljima i čitateljima omogućuje neposredno upoznavanje s najnovijim izdanjima i događanjima na domaćoj i inozemnoj nakladničkoj sceni.

Riječki sajam knjiga Bookfest po prvi se put održava u jesenjim danima i u nešto skromnijem izdanju nego li proteklih godina. Većina izlagača je iz Primorsko-goranske županije, dok manji broj izlagača dolazi iz Zagreba te inozemstva.

Leonardo Marušić, član Vijeća Strukovne skupine nakladnika HGK- ŽK Rijeka i organizator Bookfesta kazao je da je bitno da se sajam održi i nastavi, uz obećanje da će se druge godine vratiti stara slava Bookfesta s početka održavanja. Naime, iduće godine Bookfest ostvaruje pravo na financijsku potporu Ministarstva kulture.

Program u sklopu Bookfesta održavat će se i ove godine u prostorijama Narodne čitaonice, te u odjelu Gradske knjižnice Rijeka u Filodramatici. U programu Bookfesta 6. listopada u 18 sati u Narodnoj čitaonici održat će se razgovor i predstavljanje romana “Flumen Obscura” koju je stvaralo sedam autora, okupljenih pod imenom “Fluminati”.

U središnjem odjelu Gradske knjižnice Rijeka u Filodrammatici u 18,30 sati pod nazivom “Bez dlake na jeziku – chicklit kojeg vole i muškarci” održat će se razgovor s kolumnisticom lvanom Grabar. Narodna čitaonica 9. lstopada u 18h ugostit će razgovor o knjizi “Bogumili su vječni” autora Vinka Mičetića.

Ulaz na sve programe je besplatan, kao i na sajam, koji će biti otvoren od 9 do 20 sati, svakoga dana, od 6. do 10. listopada, uključujući i Dan neovisnosti 8. listopada. Sajam se i ove godine održava uz potporu Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Rijeka, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke te uz tehničku organizaciju agencije KLIK marketing. (Mia Mohorić/GR)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari