DONOSIMO PROGRAM

Danas počinju Dani sv. Majke Tereze

Foto: Kanal RI

U Rijeci 5. rujna počinje manifestacija Dani sv. Majke Tereze. U nastavku je program obilježavanja, a središnji događaj održat će se 5. rujna od 18 sati u Svetištu Majke Božje na Trsatu polaganjem vijenca kod kipa sv. Majke Tereze te misom na hrvatskom i albanskom jeziku.

Majka Tereza posvetila je život siromašnima. Za svoj rad dobila je Nobelovu nagradu za mir 1979. godine. Papa Ivan Pavao II. proglasio ju je blaženom 2003., a papa Franjo 2016. svetom. Majka Tereza 1978. godine posjetila je Rijeku te svetište Majke Božje na Trsatu.2018. godine, povodom 40. godišnjice posjeta Majke Tereze Trsatskom svetištu, njen kip postavljen je ispred Svetišta.

Jedna od njezinih izreka je: Ako ne možeš nahraniti stotinu ljudi, nahrani samo jednog čovjeka.

Program: Utorak 5.rujan

-15,30 sati u hotelu Kontinental promocija knjige Mitet / Mythes – origjina dhe gjuha e tyre Agron Dalipaj -18 sati polaganje vijenca kod kipa sv.Majke Tereze u Svetištu Majke Božje na Trsatu

– 18 i 30 sveta misa koju na hrvatskom predvodi fra. Krunoslav Kocijan te na albanskom velečasni Krist Gjergji Nedjelja

10.rujan

– 17 sati koncert u Svetištu Majke Božje na Trsatu Blerim Grubi, violist, profesor na Fakultetu umjetnosti Sveučilišta u Prištini i Arjana Kuriu Grubi, pijanistica, profesorica na Fakultetu umjetnosti Sveučilišta u Tetovu.

Organizatori su Zajednica Albanaca PGŽ Rijeka, Vijeće albanske nacionalne manjine PGŽ i Vijeće albanske nacionalne manjine za Grad Rijeku u suradnji sa Albanskom katoličkom misijom u Zagrebu i franjevcima Svetišta Majke Božje na Trsatu, piše Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari