EVO ŠTO KAĆU KORISNICI I DJELATNICI

Galerija | Počelo preseljenje knjiga iz Filodrammatice u novu knjižnicu

Jučer je bio važan dan za sve ljubitelje knjiga u gradu Rijeci. Počela je selidba Gradske knjižnice. Svoja je vrata zatvorio središnji odjel u Filodrammatici.

Lijepa književnost sada seli u kutije, a nakon toga u novu zgradu u art kvartu Benčić. Korisnici su zadovoljni. Ovo je kraj koji znači novi početak. Dok traje pakiranje među dugogodišnjim djelatnicima nema ni sjete ni tuge. Ide se u novi, bolji, veći I primjereniji prostor.

Pogledajte što kažu korisnici i djelatnici knjižnice:

70 tisuća svezaka organizirano i planirano se slaže u označene kutije. Točno se zna što je u kojoj i gdje će im biti novo mjesto.

Oni koji su bili dosad posjećivali Filodrammaticu do otvorenja nove zgrade u Benčiću, mogu koristiti usluge ogranaka Drenova, Trsat, Turnić, Zamet, Omišalj ili Čavle, uz središnji odjel Palače Modelo, kojeg uskoro čeka ista sudbina. U procesu ove tranzicije u koju će biti uključeno i preseljenje Narodne čitaonice s Korza, uvedene su pogodnosti za korisnike. Prva se tiče povrata knjiga posuđenih u Filodrammatici. Te knjiga ne treba vraćati, a ni zakasnina se neće naplaćivati.Povećan je i broj knjiga koje je moguće posuditi. 10 po pretplatniku.

Ukupno će preko ruku djelatnika u postupku selidbe proći više od 150 tisuća knjiga koje će svoje novo mjesto pronaći će u prvoj pravoj knjižničnoj zgradi u Rijeci na gotovo 5000 četvornih metara gdje će nakon tvornice cigareta I motora sada živjeti knjige. A ispražnjeno prizemlje Filodramatice postat će posjetiteljski kulturno-turistički centar koji će uz ugostiteljsku ponudu prezentirati baštinu grada Rijeke i njegove okolice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari