DANAS POTVRĐENO: Grad Rijeka donira 250 tisuća kuna za obnovu Vukovarskog vodotornja

Grad Rijeka uključit će se u donatorsku akciju Vukovarski vodotoranj, a sredstva će se osigurati iz Proračunske zalihe, potvrđeno je na današnjem Kolegiju gradonačelnika

Grad Rijeka uključit će se u donatorsku akciju Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva i obrane Vukovara tijekom agresije na Hrvatsku s donacijom u iznosu od 250.000 kuna.

S obzirom da sredstva nisu osigurana u proračunu Grada Rijeke za 2016. godinu, pročelnica Ureda Grada Verena Lelas Turak predložila je da se ona stoga osiguraju iz Proračunske zalihe, prenose mrežen sranice Grada Rijeke.

Gradonačelnik Obersnel prihvaćajući ovaj prijedlog rekao je da mu se gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava obratio sa zamolbom za uključenje u donatorsku akciju kojom se žele prikupiti sredstva za konzerviranje i prenamjenu Vodotornja u Memorijalno spomen obilježje Vodotoranj Vukovar.

„Budući da smo uvijek sudjelovali u čitavom nizu aktivnosti u makar djelomičnom zalječivanju ratnih rana u Vukovaru, od izgradnje sportske dvorane u Borovu i pješačkog mosta koji povezuje dva dijela grada do dugogodišnjeg financiranja deset vukovarskih stipendista, naravno da ćemo podržati i ovu inicijativu“, rekao je Obersnel.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari