„NAZOVI DUNJU“: Riječka udruga SOS telefon uvodi novu liniju pomoći i poziva na proslavu svog rođendana

Udruga SOS telefon-Rijeka ove godine slavi 25. rođendan koji će obilježiti i uspostavom nove SOS linije pomoći “Nazovi Dunju”

Od 16. do 21. svibnja 2016. udruga SOS telefon – Rijeka poziva na sudjelovanje u posebnoj promocijskoj akciji specijalne linije za pomoć „Nazovi Dunju“ koja će se u sklopu akcije „Hrvatska Volontira“ održati na riječkom Korzu, te na humanitarno-rođendanski SOS Party 13. svibnja od 21 satu riječkom Rakhia Baru.

Ovom specijalnom akcijom udruga SOS telefon – Rijeka predstavlja telefonsku liniju „Nazovi Dunju“ koja je posvećena svima onima kojima je potrebna osoba za razgovor ili „pogled“ iz druge perspektive. Linija Dunja posebna je linija (broj 051/211-888!) gdje educirane volonterke spremno čekaju s druge strane slušalice na poziv onih kojima je potrebna osoba s povjerenjem. Linija je otvorena svakim danom od 17 do 20 sati pa iz Udruge i ovim putem pozivaju sve da se priključe tako da prošire glas o ovoj važnoj liniji koja bi od pomoći možda mogla biti baš vašoj sestri, baki ili prijatelju.

Dunja

Kroz razgovor s volonterkama SOS telena zainteresirani mogu doći do informacije o psihološkom i pravnom savjetovanju za žrtve nasilja .

Humanitarno rođendanski SOS PARTY

U subotu 13. svibnja 2016. udruga SOS telefon – Rijeka na humanitarno-rođendanskom SOS partyju proslavit će 25 godina djelovanja. SOS PARTY u Rakhia Baru dar je svim volonterkama i članicama udruge čemu će se pridružiti suradničke i partnerske organizacije, korisnici, prijatelji i prijateljice te suradnici.

Na tematski uređenom partyu slušat će se zlatni hitovi pop rock te se očekuje plesna zabava do jutarnjih sati. Na partyu će se nalaziti info štand sa donacijskom kutijom gdje svi posjetitelji svojim prilogom mogu podržati rad SOS telefona – Rijeka, a za uzvrat moći će se poslužiti finim domaćim tekućim delicijama.

Dunja – simbol ljubavi, sreće, plodnosti, pameti i ljepote!

Dunja predstavlja simbol ljubavi, sreće, plodnosti, pameti i ljepote. Dunja je simbolika za postojanost i neprolaznost, a u antičkim legendama dunjom su bogovi određivali sudbine. Ona se koristi kao oblog i sredstvo protiv opekotina. Ona predstavlja brigu i ugodnost.
Ona je tu kada smo usamljeni i nemamo s kime razgovarati te nas nitko ne razumije.

Linija “Dunja” SOS telefona: od 17 do 20 sati na 051/211-888!

Štand na Korzu

Kroz manifestaciju “Hrvatska volontira” bit će postavljen informativno-edukativni štand na Korzu kao promocija SOS linije pomoći “Nazovi Dunju”.
Štand će biti postavljen u sljedećim terminima:
16.05. od 11 do 13h
18.05. od 16 do 19h
21.05. od 11 do 13h

Kroz druženje s građanima na Korzu promovirat će se SOS linija pomoći kao mjesto gdje žrtve nasilja, ali i druge osobe mogu potražiti razgovor i utjehu te dobiti korisne informacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari