Najmlađi će moći sudjelovati u radionici odgovornog ponašanja prema životinjama, provozati robote mBotove, oslikavati kašete, saditi cvijeće te izrađivati Seedbombs.

Udruge okupljene oko inicijative Gledaj (u)druge sutra, u srijedu 25. svibnja, pokazat će građanima da su tu s razlogom. U terminu od 16 do 20 sati na riječkom lukobranu predstavit će se kroz brojne radionice, nastupe, savjetovanja, simulacije i druge aktivnosti.

Udruge koje se bave glazbom omogućit će građanima da iskušaju glazbenu opremu, zasviraju gitaru, ali i da poslušaju koncerte mladih bandova, zbora te predstavnika romske manjine. Osim u zvukovima glazbe, građani će moći uživati i u plesnim koracima korisnika i članova različitih udruga. Okupljene će nasmijavati klauni, mađioničari i polaznici škole glume.

Najmlađi će moći sudjelovati u radionici odgovornog ponašanja prema životinjama, provozati robote mBotove, oslikavati kašete, saditi cvijeće te izrađivati Seedbombs.

Sve malene, kao i one koji se tako osjećaju, na Molo longu čekaju puna kolica igara poput nogometnog tenisa, hibridnog memorija i žutih automobila, a Tete pričalice ispričat će im priču. Djeca i odrasli moći će sudjelovati u pokaznim kazališnim radionicama.

Za trajanja festivala bit će otvorena izložba fotografija, crteža i slika, a mnogima će sigurno biti zanimljiva demonstracija rada drona. One s aktivističkim porivima posebno će razveseliti radionica izrade prosvjednih transparenata.

Udruge će upoznati građane s borilačkim vještinama Krav Maga i Tai Chi, te umjetničkom formom capoeirom.

Posjetitelji će biti potaknuti da razmišljaju o hrani iz različitih perspektiva, kao i da kušaju smoothieje od hrane koja je pred istekom roka trajanja.

Građani će na jednom mjestu moći razgovarati s predstavnicima udruga, dobiti savjet pravnika, psihologa ili predstavnika Savjeta mladih.

Predstavnici udruga kroz kratka predavanja će objasniti kako raspolažu javnim sredstvima, koje su mogućnosti primjene projektne logike, program ruralnog razvoja te ciljeve održivog razvoja.

Inicijativu Gledaj (u)druge je prije mjesec dana pokrenulo petnaestak riječkih udruga kako bi osvijestile javnost o važnosti rada udruga i civilnog društva, ali i kao odgovor na nedavne okolnosti među kojima je smanjenje financijskih sredstava za programe i projekte udruga.

Do danas se inicijativi pridružilo ukupno 90 udruga većinom iz Primorsko-goranske županije. No, u inicijativu su uključene i organizacije iz drugih krajeva Hrvatske.

MAIN STAGE

WORKSHOPS

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari