SREDNJE ŠKOLE IZAŠLE NA KORZO: Komadina preporučio djeci da odaberu strukovne škole

Foto: PGŽ

“Roditeljima i djeci poručujem da upisuju ono što će sutra moći raditi“, naglasio je župan Zlatko Komadina

Na riječkom Korzu održano je predstavljanje srednjih škola i učeničkih domova Primorsko-goranske županije “Kamo dalje?”.

škole1

Predstavljanje je bilo namijenjeno učenicima osmih razreda osnovnih škola kako bi im se približili različiti programi, dodatne aktivnosti i mogućnosti koje pružaju škole i učenički domovi, te im se na taj način olakšalo donošenje odluke o nastavku obrazovanja.

škole5

Štandove predstavljenih 27 srednjih škola i 4 učenička doma s područja PGŽ obišli su župan Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

škole6

“Roditeljima i djeci poručujem da upisuju ono što će sutra moći raditi. Preporučujem svima da idu u strukovne škole jer se traži 2000 ljudi iz strukovnih škola za posao. Važno je da učenici uđu u svijet rada i onda nađu svoje afinitete”, poručio je župan Komadina prilikom obilaska štandova, prenose mrežne stranice PGŽ.

škole2

Osnovnoškolcima se u Primorsko-goranskoj županiji nudi 88 programa u srednjim školama.

Ovo je prvi put da se srednje škole prezentiraju na centralnom šetalištu jednog grada, a roditeljima i djeci vrlo je korisno na jednom mjestu vidjeti svu ponudu programa.

Foto: facebook PGŽ (još fotografija možete pogledati na facebook stranici PGŽ)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari