DANI SV. VIDA: U petak Gastrofešta na Korzu te svečana procesija u povodu Dana sv. Vida

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Podjela hrane započet će u 11 sati a svečana procesija od Katedrale sv. Vida počinje u 18 sati

U petak, 15. lipnja povodom Dana sv. Vida na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske i na Korzu održat će se tradicionalna Gastrofešta, u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, a u suradnji s riječkim ugostiteljima i sponzorima.

Podjela hrane započet će u 11 sati kada će se građanima na Gastrofešti pridružiti i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat te zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović.

Na ovogodišnjoj Gastrofešti bit će podijeljeno oko 2000 porcija liganja na mornarski s palentom i 1500 porcija štrudle od trešanja koja je pripremljena u Hotelu Kontinental.

U pripremi hrane sudjeluju Grand Hotel Bonavia, Jadran hoteli d.d., konoba Blato 1902 i restoran Zlatna školjka Conca d’oro, uz sponzorstvo Plodina d.d. Rijeka i Brodokomerc Nove d.o.o.

Za ovu manifestaciju sponzori su osigurali 300 kg liganja, 100 litara maslinovog ulja i 100 kg palente.

U petak, s početkom u 18 sati, bit će održana svečana procesija od Katedrale sv. Vida prema Trgu Riječke rezolucije gdje će biti održano središnje euharistijsko slavlje, povodom Dana sv. Vida, zaštitnika Rijeke.

Događaju će prisustvovati zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke, Andrej Poropat.

Središnje euharistijsko slavlje predvodit će vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari