DANI SV. VIDA: U srijedu vođena šetnja Starim gradom s tematikom „Nazivlje ulica i trgova Staroga grada kroz stoljeća“

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ovo je prilika građanima za prošetati se Starim gradom i besplatno saznati mnoge povijesne činjenice i zanimljive zgode iz prošlosti našega grada

U srijedu 12. lipnja u 18.30 sati u Starom gradu kod Kosog tornja počinje organizirana šetnja Starim gradom pod nazivom „Nazivlje ulica i trgova Staroga grada kroz stoljeća“ pod stručnim vodstvom Theodora de Canzianija, povjesničara umjetnosti.

Šetnja je planirana programskom aktivnošću iz kulture u organizaciji Vijeća Mjesnog odbora Podmurvice, a povodom obilježavanja Dana grada Rijeke zaštitnika sv. Vida.

Ovo je prilika građanima za prošetati se Starim gradom i besplatno saznati mnoge povijesne činjenice i zanimljive zgode iz prošlosti našega grada.

Planirana ruta trajat će oko 2 sata, od Kosog tornja Užarskom ulicom prema Mljekarskom trgu. Nastavlja se prema Ulici Grivice i Pod kaštelom, Ulica Pod voltun, Principij pod Stara Vrata do Koblerovog trga. Zatim put prema Trgu Riječke rezolucije, a šetnja će završiti u Ulici Dolac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari