David Bradanini, novi generalni konzul Italije u PGŽ primljen u sjedištu Županije

Foto: Primorsko-goranska županija

Župan Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić primili su novog generalnog konzula Talijanske Republike u Rijeci Davida Bradaninija u nastupni posjet

Bradanini je dužnost generalnog konzula u Rijeci preuzeo 7. siječnja 2020. godine po isteku mandata bivšeg generalnog konzula Paola Palminterija koji je prešao na poziciju savjetnika za gospodarstvo pri Veleposlanstvu Talijanske Republike u Egiptu.

Prigodom prvog službenog susreta župan Komadina istaknuo je dosadašnju iznimno dobru suradnju s Generalnim konzulatom u Rijeci kao i veliki broj projekata koje Županija realizira s talijanskim partnerima u okviru raznih programa bilateralne i transnacionalne suradnje Europske unije.

Kao dokaz razine zaštite i promicanja prava manjina u Primorsko-goranskoj županiji, Fabijanić je pak istaknuo činjenicu da prema županijskom Statutu talijanska nacionalna manjina ima svog predstavnika u Županijskoj skupštini i to konkretno predsjednika Skupštine u protekla dva mandata.

Zahvalivši na primanju Bradanini je izrazio želju da dodatno unaprijedi postojeće izvrsne odnose s Primorsko-goranskom županijom kroz mogućnosti koje pruža europska Strategija za jadransko-jonsku regiju te je u tom smislu naglasio da će sve inicijative, ideje i prijedloge Županije rado podržati i prenijeti talijanskim regijama partnerima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari