UZ SVJETSKI DAN VODE

Davor Štimac na Korzu dijelio bočice riječke vode sa svojim izbornim sloganom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Danas obilježavamo Svjetski dan voda i tim povodom nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac sa svojim timom Da štima grad dijelio je građanima bočice s riječkom vodom

“Ideja akcije bila je da se sugrađane podsjeti na kvalitetu riječke vode, ali i važnu ulogu koju ekologija ima u procesu održavanja te kvalitete.”, poručili su iz njegova tima.

Voda je izvor života

Na Svjetski dan voda Štimac poručuje da je Rijeka istinski grad povezan s vodom.

“Na neki način time smo i obilježeni. Želimo i radit ćemo na tome da ta povezanost ostane isključivo u pozitivnom kontekstu. Očuvanje okoliša temelj je održavanja čistoće i kvalitete vode”, kazao je Davor Štimac.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

‘’Voda je izvor života. Voda je izvor zdravlja. Bez hrane možemo izdržati puno dulje nego bez vode. Iz tog razloga voda je možda nešto najvažnije u našem životu. Moramo čuvati okoliš i moramo graditi zelenu Rijeku da bi voda bila i ostala netaknuta”, istaknuo je nezavisni kandidat za gradonačelnika.

Svjetski dan voda: Riječka voda je tradicija

‘’Imamo sreću da živimo u gradu gdje možemo popiti vodu iz ‘špine’ bez straha. Mnogi danas nemaju tu sreću. Riječka voda je tradicija, a možemo ju pretvoriti u proizvod. Želimo iskoristiti bogatstvo koje nam je dano s izvorima vode u Rijeci”, zaključio je Štimac.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ideja o pretvaranju riječke vode u proizvod postoji već dugi niz godina. Projekti koji su napravljeni, a nažalost nikada nisu podržani. U prošlosti je tajna riječke tvornice papira bila upravo voda. Možemo sa sigurnošću tvrditi da će u budućnosti izvori vode biti cjenjeniji nego nalazišta nafte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari