SVE SPREMNO ZA PROLJETNE DANE

U Čavlima traje proljetno uređenje na dječjim igralištima i grobljima

Općina Čavle i njezino Komunalno društvo i ove su godine obnovili dječja igrališta na području općine. Popravljene su oštećene sprave za dječju igru, zamijenjene one koje su razbijene, a one starije su  osvježene novim bojama

“Želja nam je da naši mještani uživaju u razgovoru na otvorenom, gledajući najmlađe kako se zabavljaju u svom šarenom kutku igre i veselja.  Našom infrastrukturom potičemo ljude na boravak na otvorenom i bavljenje sportom. Naime, danas gotovo svako mjesto naše općine, kao i  Platak, imaju dječja igrališta koja smo sada popravili i pripremili za predstojeće lijepe i tople dane koji su pred nama”, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Uz to, hortikulturno je uređeno i groblje Cernik na kojem je na javnoj površini uz nova polja uređen parkić s novim stablima crnogorice i ukrasnog grmlja te klupicom.

“Na taj je način novi dio groblja Cernik dobio uređenu zelenu površinu koja groblju daje puno ljepši i uređeniji izgled, rekla je načelnica Cvitan Polić te dodala kako su skidanje humka od kamenih stijena bagerom, sadnja biljaka i montaža klupice stajali 25 tisuća kuna.

Nakon obnove ograde na groblju u Gradu Grobniku u ovoj predproljetnoj akciji Općine Čavle i Komunalnog društva posađena su nova crnogorična ukrasna stabla i drugo zelenilo. Vrijednost nabavke sadnica i izvedenih radovi iznosi 10 tisuća kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari