Davor Štimac u otvorenom pismu gradonačelniku Filipoviću: “Uz određene uvjete podržat ćemo prijedlog projekta Zapadna Žabica”

20.05.2021., Rijeka - Konferencija za medije Davora Stimca nezavisnog kandidata za gradonacelnika odrzana je u hotelu Continental. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Iz Udruge Da štima svima, “s  obzirom na željenu potporu gradskih vijećnika za prijedlog vezan uz rezultat natječaja i ponudu Best in Parkinga za prodaju zemljišta i realizaciju projekta Zapadna Žabica”, medijima su poslali otvoreno pismo vijećnika NL Davora Štimca

Otvoreno pismo Davora Štimca odnosno Udruge Da štima svima prenosimo u cijelosti:

“Izvijestili ste javnost da ste prihvatili analizu i ocjenu Komisije nakon provedenog natječaja za prodaju nekretnina radi izgradnje višenamjenske građevine “Kompleks Žabica” kojom se Gradskom vijeću predlaže da prihvati ponudu tvrtke „Best in Parking – razvoj“ d.o.o. iz Zagreba po cijeni od 5.750,00 kn/m², odnosno ukupno 85.157.500,00 kn.

Gradsko vijeće bi o rezultatu natječaja i ponudi „Best in Parking – razvoj“ d.o.o. iz Zagreba trebalo raspravljati na sjednici 21. srpnja, rekli ste na svom redovnom kolegiju kao i to da se nadate pozitivnom ishodu.

VIDEO DANA:

Ako Gradsko vijeće prihvati odluku o kupoprodaji, ugovor bi trebao sklopljen u roku od 60 dana, a ponuditelju određen rok od 13 mjeseci za ishođenje građevne dozvole. Dvije i po godine bit će rok za realizaciju projekta.

Vijećnici Nezavisne liste Davora Štimca uvažavaju višegodišnje težnje građana Rijeke da dobiju novi autobusni kolodvor. Ne pitamo kako to da se na natječaj javio samo jedan ponuđač. U ovim okolnostima i zbog jednoga moramo biti sretni, jer Grad drukčije ne bi mogao realizirati projekt. Radili ste kako ste znali i umjeli, u skladu s kapacitetima, a nažalost ni od predlagača referenduma nismo čuli razrađene prijedloge nekog boljeg rješenja problema.

Trenutno imamo situaciju u kojoj građani Rijeke žele novi kolodvor, a Grad im prodajom zemljišta to nastoji omogućiti. Trebamo li u ovoj situaciji brinuti tko će biti vlasnik ili je li dobivena dobra ponuda po korektnoj cijeni, odnosno hoće li građani u budućnosti imati dobru uslugu? Građani sada imaju mogućnost dobiti terminal, garažu i prateće sadržaje. Imamo izbor ili da se na prostoru sjeverne Žabice ne dogodi ništa ili da investitor uloži u željeni projekt pa građani dobiju što su željeli. Stoga bismo uz određene uvjete, ako za njih dobijemo jasne potvrde i jamstvo, mogli podržati prijedlog.

Kako ste na prezentaciji projekta vijećnicima rekli da će nam  prijedlog ugovora biti dostupan čim bude sastavljen, zatražili smo ga na uvid. Još uvijek nam to nije omogućeno.

S obzirom na to da očekujete vijećničku potporu za vaš prijedlog, mi od vas tražimo:

– da nam podastrete prijedlog ugovora i jamstva za njegovo izvršenje

– da javno iznesete informaciju na što će se konkretno utrošiti sredstva dobivena prodajom

Ako ne budete mogli ispuniti ove zahtjeve, ni nezavisni vijećnici s Liste Davora Štimca neće moći poduprijeti vaš prijedlog.

S poštovanjem, Davor Štimac, Iva Rinčić, Marin Račić i Maša Magzan”, stoji u otvorenom pismu Udruge Da štima svima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari