DESET GODINA SNOWBOARDANJA UZ MORE: Jubilarni 10. Carnival Snowboard Session održat će se 3. veljače na Gatu Karoline Riječke

Foto: CSS

Početkom veljače na riječki Gat Karoline Riječke ponovno stiže više od stotinu tona snijega kako bi 10. Carnival Snowboard Session još jednom bio atraktivni dio Riječkog karnevala

Na cjelodnevnom događanju u subotu 3. veljače okupit će se najbolji snowboarderi iz ovog dijela Europe koji će još jednom uživati u izvođenju vratolomija uz miris morske soli.

Organizatori, Snowboard klub Nine i Turistička zajednica grada Rijeke, i ove godine pripremaju mnoštvo zanimljivosti za ljubitelje ovog ekstremnog sporta – od popratnih događanja, glazbe do vrijednih nagrada.

Sa željom da populariziraju snowboarding te izgrade snažnu regionalnu scenu povezali su se s novosadskim gradskim snowboard natjecanjem Avalanche Risk City Jam-om. Dva gradska natjecanja dodijelit će zajedničku nagradu ukupnom pobjedniku oba natjecanja, razmijenit će iskustva i resurse te planiraju buduće suradnje. Suradnja je već započela – organizacijom Warm-up weekenda na Krvavcu te sudjelovanjem Vida Barića (dugogodišnjeg suca riječkog natjecanja) kao suca na ARCJ-u 22. prosinca u Novom Sadu.

Natjecatelje u Rijeci očekuje nešto izmijenjena staza – uz standardni double kink, na stazi će se naći novi step down downrail i straight rail – no fokus samog natjecanja i dalje ostaje na “railovima”, odnosno na izvođenju trikova na ogradama i zidovima koji će biti raspoređeni po stazi.

U tijeku su prijave za natjecatelje koji će pokazati svoje umijeće u olimpijskoj disciplini „slopestyle“. Nagradni fond vrijedan je 1.200 eura (prva nagrada 800, druga 300, treća 100), a Nixon priprema iznenađenje za izvođača najboljeg trika i natjecatelja koji ukupno sakupi najviše bodova na Avalanche Risk City Jam-u i Carnival Snowboard Session-u.

Carnival Snowboard Session dio je Riječkog karnevala od 2008. godine. Natjecanje je u kalendaru World Snowboard Tour-a i boduje se za završni poredak vozača koji se natječu unutar spomenute federacije.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari