BRAVO

DGV Grada Opatije prepoznato kao europski primjer dobre prakse aktivne dječje participacije

U godini u kojoj se obilježava 20. godina aktivnog rada Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, još jedno vrlo značajno priznanje dodijeljeno je Dječjem gradskom vijeću Grada Opatije.

Centar za sudjelovanje djece i mladih fakulteta Central Lacanshire (University of Central Lacanshire) istaknulo je Dječje gradsko vijeće Grada Opatije primjerom dobre prakse sudjelovanja djece u životu lokalne zajednice te uvrstilo na službenu stranicu „UCMC2“ (U Can make a change 2). Stranica je usmjerena na rezultate postignute sudjelovanjem djece, istraživanjem mišljenja i stavova djece i mladih, prikupljanjem i dijeljenjem primjera istraživanja djece i mladih, provedenih programa i projekata.

Tako će se na navedenoj stranici moći pogledati podaci o našem DGV-u Grada Opatije, utjecaj koje je vijeće ostvarilo na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te posebice činjenica da djeca aktivno sudjeluju u donošenju odluka na lokalnoj razini već dva desetljeća.

Web stranica je dostupna na LINKU te će dijeljenjem pozitivnih primjera aktivne dječje participacije, služiti za izvješćivanje članova Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari