NISU IH SVI ZABORAVILI

Video | ĐIR PO OPATIJI U dobu mobitela, kad ste zadnji put poslali razglednicu? ‘Nekad smo ih prodavali sto dnevno’

U trgovini u Opatiji razglednice se prodaju već 22 godine. Nekada su tu znali biti redovi. Turisti su pomno birali najljepšu uspomenu

Kada ste posljednji put nekome poslali razglednicu? Možda je baš sada pravi trenutak da to učinite s ljetovanja. Iako su ih zamijenile poruke na mobitelima, posljednji romantici još se nisu odrekli razglednica, a među njima je i naša riječka RTL ekipa s Idom Balen.

Razglednice se sve manje i manje šalju. Već godinama. No ipak, ovoj je destinacija Francuska.

Slyie Renard iz Francuske: “Prije sam ih primala puno, puno, a sada samo nekoliko. Od najboljih prijatelja i bliske obitelji.”

Ali malo će ljudi u sandučićima ovih dana pronaći dašak nečijeg ljetovanja.

Lovorka Kveder iz Opatije: “Mobiteli su pa svi šalju poruke, a nekad, dapače, bilo je kad ste odlazili na izlete, roditeljima prijateljima, uvijek ste slali razglednicu tako da su oni znalo gdje ste.”

Franc Shahini u svojoj trgovini u Opatiji razglednice prodaje već 22 godine. Nekada su ovdje bili redovi. Turisti su pomno birali najljepšu uspomenu koju će poslati.

“Tako da prvih godina smo jako dobro”, rekao je, a koliko je nekad prodavao? “Dnevno se znalo prodati 20, 50, 100 komada. Zavisi sve. A sad mobteli, više slikaju, imaju uspomenu, ali tu i tamo zna se kupovat razglednice.”

Kada je zadnji put Katarzyna Veuzerska primila razglednicu? “U nižim razredima srednje škole. I došla je dva tjedna nakon što se vratila s odmora. Još uvijek imam tu razglednicu.”

Poruka s mobitela doći će odmah, ali neće se tako pažljivo čuvati, a ni iščekivati…

Jan Kaszewski otkriva koja mu je omiljena rečenica na razglednici: “Mama, dobro sam. To je to.”

I naša je razglednica poslana, a ona znači toliko više od napisanih “Puno pozdrava”. Iako možda neće stići danima. U Zagreb putuje potpisan komadić Primorja, izvještava Ida Balen za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari