INICIRANE NOVE ODLUKE

Direktor GSC-a: ‘Na Platku ćemo postaviti barijere ili rampe gdje je to moguće’

Foto: Riportal

‘Kao i u svim drugim aspektima života, kad se nešto neplanirano dogodi, takvi događaji utječu na naše odluke i poduzimanja pa će tako i incident na Platku utjecati na odluke GSC-a o daljnjim poduzimanjima u podizanju mjera zaštite.

Nakon ružnih događaja koji su zaključili prošli vikend na Platku reagirali su i iz Goranskog sportskog centra Delnice

Direktor GSC-a Alen Udovič medijima i javnosti odaslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

“Prošli rekordan vikend na Platku zaključen je na žalost incidentom u kojem je nekoliko osoba zadobilo ozlijede. Istraga je u tijeku, a uprava GSC-a odmah po dojavi stupila je u kontakt s ozlijeđenima. Na žalost riječ je o našim suradnicima i partnerima s kojima smo i inače u stalnoj, mogu reći svakodnevnoj komunikaciji.

Bez obzira o kome je riječ i na okolnosti pod kojima se incident dogodio, GSC i ja osobno najoštrije osuđujemo svaki vid nasilja, posebno na skijalištu kakvo je Platak gdje se okupljaju obitelji s djecom i ljudi željni uživanja u skijanju i zabavi.

Nakon rekordnog vikenda kakav smo u nedjelju imali, umjesto zadovoljstva, zaključio je osjećaj gorčine.

Prema nama dolaze pitanja što ćemo poduzeti po pitanju povećanja sigurnosti na skijalištu. Na Platku i sada postoje oznake i barijere na određenim lokacijama na kojima je primijećeno da vozači ulaze na staze. Kao i u svim drugim aspektima života, kad se nešto neplanirano dogodi, takvi događaji utječu na naše odluke i poduzimanja pa će tako i incident na Platku utjecati na odluke GSC o daljnjim poduzimanjima u podizanju mjera zaštite.

Postavit će se barijere ili rampe gdje je to moguće. Ipak treba istaknuti da je ovdje riječ o izoliranom incidentu kakav se do sada nije, a nadamo se ni neće više nikad ponoviti.

Tijekom godina se događalo da bi neodgovorni pojedinci zaglavili svojim vozilima na stazi ili su bili zamijećeni tragovi da je netko prošao vozilima – najčešće dolinom Pribeniš. Međutim, treba ovdje naglasiti da je ulazak vozila na stazu najmanji problem koji se dogodio. Ovdje je riječ o nasilju i nema veze je li se dogodilo na skijaškoj stazi ili bilo gdje drugdje. Sve se događalo iza radnog vremena skijališta. Svi napadnuti bili su gosti ugostiteljskog objekta, u svoje slobodno vrijeme.

Na žalost, ponovno nam se događa da ona manjina neodgovornih pojedinaca drži kao taoce čitavo društvo, onu tihu većinu koja živi u skladu sa svim zakonima i poštuje propise. Trebamo li im dati takvu moć da upravljaju našim skijalištima, našim životima, našim javnim ulaganjima i našim slobodnim vremenom koje ne bismo trebali provoditi u strahu od nasilja – ili trebamo početi preventivno djelovati?”, stoji u priopćenju Alena Udoviča, direktora Goranskog sportskog centra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari