MORSKA KNJIŽNICA MALOG OREHOVIĆA

Galerija | Divna inicijativa! Na plaži na Kantridi otvorena dječja morska knjižnica

Prva dječja knjižnica na Kantridi – Morska knjižnica malog Orehovića

Prošle subote 20.05. u organizaciji udruge Urbani separe, Građanske inicijative Kantrida i udruge Orehović održan je kvartovski festival pod nazivom Pozdrav s Kantride i to na više lokacija, od Parka lovora pa sve do lučice kod 3. Maja.

U sklopu programa, na plaži kod Morskog prasca, otvorena je i prva dječja knjižnica na plaži – Morska knjižnica malog Orehovića. Odmah po otvaranju, upisnice je dobilo dvadesetak članova koji su pažljivo razgledali knjiški fond i u posudbu uzeli svoju prvu knjigu te zajedno s organizatoricom tog dijela programa, predsjednicom udruge Orehović i profesoricom Ljiljanom Došen, krenuli prema očišćenoj i uređenoj plažici kod 3. Maja na zajedničko druženje uz najljepše klasične bajke.

Nakon pričaonice u kojoj su sa zanimanjem sudjelovala djeca od 3 do 10 godina, grupa se vratila na mjesto polaska i spremila posuđene knjige natrag u ormar-knjižnicu. Za vrijeme trajanja pričaonice, na plaži među ljudima nalazio se veći broj knjiga koje su roditelji i djeca bez ustručavanja uzeli na čitanje, a prilikom razgovora s njima moglo se zaključiti da je projekt morske knjižnice odlično dočekan i prihvaćen.

Knjige će na taj način biti dostupne malim čitačima od jutra do mraka, moći će ih ponijeti i kući uz uvjet da izabranu knjigu nadomjeste nekom od svojih, a sve donacije tog tipa su više nego dobrodošle.

Slikovnice i knjige za donaciju mogu se u vlastitoj inicijativi jednostavno donijeti i odložiti u njihov veseli ormar.

”Sve skeptike koji smatraju da našu djecu knjige više ne zanimaju, pozivamo na navedenu plažu da se sami uvjere u suprotno” rekli su nam iz udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari