DJECA SREBRENICE U RIJECI Medarić: „Svi zajedno trudimo se pružiti im jedan nevjerojatan doživljaj“

Od 15. srpnja do 24. srpnja 38 djece uz voditelje smješteno je u Pastoralnom domu bl. Alojzije Stepinac u Driveniku, sjedištu Zdruga katoličkih skauta Hrvatske.

U salonu Grada Rijeke zamjenica župana Marina Medarić i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima primili su djecu iz Srebrenice koja se nalaze na ljetovanju u Primorsko-goranskoj županiji

Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, uz pomoć Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Riječke nadbiskupije već devetu godinu zaredom organiziraju dolazak djece slabijeg imovinskog statusa iz Srebrenice, prenose mrežne stranice PGŽ.

Od 15. srpnja do 24. srpnja 38 djece uz voditelje smješteno je u Pastoralnom domu bl. Alojzije Stepinac u Driveniku, sjedištu Zdruga katoličkih skauta Hrvatske.

Uz kupanje i vožnju brodom djeci je organizirano ronjenje u Kostreni, posjet NK Rijeci i razgledavanje stadiona, gledanje vaterpolo utakmice te nogometne utakmice između Rijeke i Istre, posjet Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja te obilazak znamenitosti Grada Rijeke.

Uz današnji susret s predstavnicima Županije i Grada Rijeke, djeca su se susrela s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, nadbiskupom mons. Ivan Devčićem, parohom Mićom Kostićem, a predstoji im susret s predsjednikom Vlade Tihomirom Oreškovićem i riječkim imamom Hajrudinom ef. Mujkanovićem.

“Veliko je zadovoljstvo već devetu godinu zaredom ugostiti djecu iz Srebrenice ovdje u Rijeci, na Kvarneru. Svi zajedno se trudimo pružiti im jedan nevjerojatan doživljaj tako da mogu cijelu godinu pričati o onome što su doživjeli, a nama je to veliko zadovoljstvo”, istaknula je zamjenica župana Marina Medarić.

“Ako postoji neka sredina iz koje se može nešto naučiti o suživotu u zajedništvu, suživotu u gradu koji njeguje toleranciju, multikulturalnost, različitost onda je to prije svega Rijeka”, izjavio je gradonačelnik Vojko Obersnel također iskazavši zadovoljstvo što Grad sudjeluje u ovom projektu.

Voditeljica grupe Emina Slijepćević, ističe kako su djeca oduševljena.

“Pored aktivnosti na moru, ronjenja i plivanja, organizirane su brojne posjete. Bili smo kod predsjednice Republike Hrvatske, nadbiskupa i paroha. Obišli smo Sušačku gimnaziju, astronomski centar te se kupali na bazenima Kantrida. Uz kupanje, vrijeme u Drveniku provodimo igrajući društvene, takmičarske igre u kojima nam pomažu skauti. Jednostavno, ovo djeci mnogo znači jer dolaze iz socijalno ugroženih kategorija, a mnogima je ovo i prvi dolazak na more”, istaknula je Slijepćević.

Vođa Katoličkih skauta Marin Miletić i ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije Đudita Franko zahvalili su na pomoći svima koji prate projekt Srebrenica u Rijeci već devet godina naglasivši kako je on primjer toleracije i otvorenosti.

Foto: PGŽ, Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari