UČENICI RIJEČKIH ŠKOLA

Djeca uputila poruke sa željama povodom Dječjeg tjedna

Zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan primila je djecu iz nekoliko riječkih osnovnih škola koja su joj predala poruke sa željama i potrebama koje su napisali u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dječjeg tjedna.

Dječji tjedan tradicionalna je manifestacija posvećena djeci koja se ove godine u Rijeci pod motom „Ljubav djeci prije svega“ održala od 4. do 10. listopada.

„Pravo na privatnost“, „Pravo na zdravu prehranu“, „Imajte u vidu naše prijedloge“ i „Ljubav djeci prije svega“ samo su neke od poruka koje su u velikoj knjizi koju su predali zamjenici Krpan napisali učenici osnovnih škola Fran Franković, Dolac, Srdoči, Kozala i Centar te učenici srednje Ekonomske škole Mijo Mirković.

Na susretu za zamjenicom Krpan bilo je desetero djece iz osnovnih škola Fran Franković i Kozala te Ekonomske škole koji su iznijeli i svoje želje kako da Rijeka još više bude po mjeri mladih.

„Izuzetno mi je drago što sam danas imala prilike susresti se s djecom iz riječkih škola i poslušati što oni imaju za reći. Držimo da je jako važno čuti što oni misle i kako vide naš grad i ova knjiga koju su mi predali, koju su izradili zajedničkim promišljanjem poslužit će nam da neke njihove ideje realiziramo u budućnosti“, istaknula je Sandra Krpan.

Dječji tjedan u Rijeci se svake godine organizira na inicijativu Društva „Naša djeca“ Rijeka, a prema izjavi tajnice Društva Svjetlane Mazaroli Jurišić, Dječji tjedan osmišljen je kako bi poslužio kao poticaj odraslima da više razmišljaju o dječjim pravima. „Prijem kod zamjenice gradonačelnika djeci je bio jako bitan i imponira im što su se s njom susreli i mogli iznijeti svoje želje i potrebe“, istaknula je Mazaroli Jurišić.

Svake godine u sklopu Dječjeg tjedna organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama, potiču na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava, radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

Ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, a u tim se danima organiziraju posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu. Također, pokreću se nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te se potiče volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, kao i aktivna participacija djece u aktivnostima lokalne i šire zajednice.

Dječji tjedan u Rijeci se održao na inicijativu Društva „Naša djeca“ Rijeka, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, a u suradnji sa Strukovnom udrugom za promicanje dobrobiti djece „Portić“, Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja, Prirodoslovnim muzejom Rijeka, Domom mladih Rijeka, Gradskim kazalištem lutaka Rijeka i Gradskom knjižnicom Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari