SVEČANA PRISEGA

U sjedištu PGŽ svečano prisegnuli suci porotnici za mladež Općinskog suda u Rijeci i porotnici Županijskog suda u Rijeci

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je svečana prisega sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Rijeci i porotnika Županijskog suda u Rijeci. Obvezali su se da će dužnost suca porotnika obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske.

Prisegu su izrekli pred predsjednikom Županijske skupštine Markom Borasom Mandićem koji im je ovom prigodom čestitao te zaželio puno uspjeha u obnašanju ove časne i nadasve odgovorne dužnosti.

Zamjenica predsjednika Županijskog suda u Rijeci Filka Pejković novoizabranim sucima porotnicima čestitala je što su postali dio pravosuđa, te rekla kako su dobili povjerenje, ali i odgovornost raditi u interesu pravde. Predsjednica Općinskog suda u Rijeci Vesna Katarinčić uz čestitke i želje za uspješnim radom, naglasila je važnost sudaca porotnika za mladež u raspravama.

VIDEO DANA:

Suce porotnike imenuje Županijska skupština na prijedlog Odbora za imenovanja i dodjelu povelja i priznanja, a svečanom prisegom službeno preuzimaju dužnost za četverogodišnji mandat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari