PRESELJENJE DO KRAJA GODINE

Video | Dječja bolnica s Kantride uskoro seli u novu bolnicu na Sušaku. U tijeku je opremanje bolnice, pogledajte kako to izgleda

Nova bolnica za ženu i dijete na Sušaku svoja će vrata otvoriti do kraja godine. Više u video prilogu!

“Uvijek nekako onako srce ljepše zakuca kada dođemo ovdje. Mi se iznimno veselimo i zapravo s veseljem iščekujemo taj trenutak kada ćemo zajedno svi skupa moći preći u ove naše nove prostore.”, kaže Iva Bilić Čače, predstojnica Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka za Kanal Ri.

U novu će zgradu prva useliti pedijatrija koja se sada nalazi u Dječjoj bolnici na Kantridi.

“Upravo ova dva tjedna su najimpresivnija jer stiže namještaj pa je to svakodnevno po nekoliko ogromnih šlepera. Iza toga idu nužne minimalne administrativne procedure od strane lječničke komore i mi smo do kraja godine spremni za useljenje, sve u rokovima.”, otkriva Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Opremanje 40.000 četvornih metara medicinskog prostora i 70 tisuća kvadrata ukupne površine počelo je još početkom ove godine.

“Dolaze kamioni, nose gomilu te opreme, što nemedicinske, što medicinske opreme koja će se potom instalirati, naravno sve pod budnim okom, između ostalog i nas struke koja ćemo raditi u ovim novim predivnim prostorima.”, kaže Iva Bilić Čače, predstojnica Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Struka je u potpunosti uključena u cijelu priču još od samih početaka te su djelatnici imali privilegiju opremiti bolnicu onako kako smatraju najboljim, naravno sve u skladu s pravilima i smjernicama.

“Svi su naši igrači u terenu i svi mi trčimo prema jednom golu. Zapravo ta jedna pozitivna atmosfera koja je i dodana činjenicom da je zapravo svaki čovjek, svaka struka mogla, htjela, željela i uspjela sebi nabaviti opremu i stovriti uvjete rada koji su optimalni i dostojni te struke, sigurno da to pojačava taj optimizam koji vlada u našim redovima.”, dodaje Iva Bilić Čače

Krajnji rokovi isporuke kirurških sala su u listopadu, a iza toga slijedi montaža te krajem studenog ili početkom prosinca bolnica će biti kompletno opremljena.

Bolji uvjeti značit će olakšan rad i puno veće uspjehe, a sve na zadovoljstvo djece i žena našeg grada ali i cijele Hrvatske, javlja Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari