DO 5. LISTOPADA

Krenuli upisi u novi ciklus kreativnog programa za mlade poduzetnike i inovatore RInovatoRI

Do 5. listopada traju upisi u redovni program Kreativnog programa za mlade poduzetnike i inovatore RInovatoRI, izvanškolski edukativni program za razvoj poduzetničkih vještina i kompetencija mladih namijenjen učenicima 6., 7. i 8. razreda riječkih osnovnih škola.

Poduzetničke kompetencije jedne su od osam ključnih kompetencija za 21. stoljeće, koje pojedinac treba za osobno ispunjenje i razvoj, socijalnu uključenost i aktivno građanstvo.

Što to znači biti poduzetan? Poduzetnost je vrijednost koja predstavlja aktiviranje osobnih potencijala na kreativan, konstruktivan, odgovoran i inovativan način u svrhu prilagodbe promjenjivim okolnostima u različitim područjima života te u različitim društvenim ulogama. Ukratko, poduzetnost predstavlja sposobnost pojedinca da pretvara ideje u djela.

Do danas je u programu Rinovatora sudjelovalo 719 djece

Kreativni program za mlade poduzetnike i inovatore RInovatoRI iniciran je i pokrenut od strane Grada Rijeke – Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte, a provodi se u organizaciji ustanove Dom mladih u tri programska pravca te uključuje redovni program (tjedne radionice tijekom školske godine), Spring Camp (proljetni program) i Summer RInnovation Lab (ljetni program). Do danas je u programu sudjelovalo 719 djece u sva tri programska pravca.

Kroz program polaznici stječu znanja iz širokog spektra područja vezanih za poduzetništvo, a posebni fokus je na kreativnom pristupu u rješavanju problema, stvarnim poduzetničkim iskustvima iz okruženja, suvremenim alatima, tehnologijama i inovacijama u poslovnom svijetu te na razvoju vlastitih poduzetničkih ideja.

Redovni program RInovatora starta 12. listopada

Program RInovatoRI upisuje novu generaciju polaznika redovnog programa koji će započeti 12. listopada 2023., a održavat će se jednom tjedno po dva školska sata, četvrtkom od 18.30 do 20.00 sati u Domu mladih Rijeka.

Kroz program polaznici stječu znanja iz širokog spektra područja vezanih za poduzetništvo, s posebnim fokusom na kreativnom pristupu u rješavanju problema, stvarnim poduzetničkim iskustvima, suvremenim alatima, tehnologijama i inovacijama te na razvoju vlastitih poduzetničkih ideja. Program RInovatoRI integrira poduzetništvo, suvremene tehnologije i terenska iskustva, a istodobno se stalno unaprjeđuje i obogaćuje novim sadržajima. Posebnosti programa su:

Kreativan pristup problemu i pronalaženje rješenja uz out-of-the-box razmišljanje
Stvaranje novog proizvoda: sustavno i uz primjenu odgovarajućih metoda učenja i istraživanja RInovatoRI osmišljavaju inovacije
Neposredni uvid u praktično poduzetništvo i funkcioniranje poslovnih i drugih sustava kroz tematske izlete, posjete i gostujuća predavanja.
Suvremene tehnologije i održivost: edukacija o novim tehnologijama, posebno 3D tehnologija i umjetna inteligencija. Sastavni dio programa su UN-ovi ciljevi održivog razvoja.
Poticanje razvoja osobina karakterističnih za poduzetnika – odvažnost, inicijativa, sagledavanje prepreka i posljedica, te poslovnih vještina – digitalna i financijska pismenost, prezentacijske vještine i dr.
Stjecanje općih vrijednosti: poticanje tolerancije, uvažavanje tuđeg mišljenja, samokontrola, osvještavanje vlastitih prednosti, talenata i sposobnosti i dr.
Za prijavu u novu radioničku godinu potrebno je ispuniti online prijavnicu na internet stranicama Doma mladih do 5. listopada 2023. Cijena programa je 20,00 eura mjesečno po polazniku, a voditeljica programa je prof. Josipa Andrušić.

Program RInovatoRI dobitnik je više nagrada i priznanja

Program RInovatoRI dobitnik je više nagrada i priznanja: 2021. – Primjer dobre prakse, Intelligent Cities Chalenge, 2020. – Primjer dobre prakse, program Interreg Europe te 2019. – EEPA 2019 nacionalni dobitnik EU nagrade za promicanje poduzetništva.

Program RInovatoRI pokrenut je i sufinanciran od strane Grada Rijeke – Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte, a provodi se u organizaciji Doma mladih.

Više o programu RInovatoRI pronađite na mrežnim stranicama Grada Rijeke, mrežnim stranicama Doma mladih i na službenoj Facebook stranici programa, a više informacija moguće je dobiti i putem mail adrese rinovatori@rijeka.hr ili na broj telefona 095 451 6247.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari