DJEČJA KUĆA

Dječja knjižnica Stribor zbog selidbe u Dječju kuću zatvara svoja vrata!

Foto: Riportal

Približava se i dugo iščekivani trenutak – Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka na staroj lokaciji uskoro zauvijek zatvara svoja vrata i kreće na selidbu u Dječju kuću u art-kvartu “Benčić” gdje će ostvariti novu dimenziju i kvalitetu rada. Prilika je to da ga narednih dana svi posjete i posude pokoju knjigu do novog susreta u Dječjoj kući. 

Od 1. ožujka Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka, središnja riječka dječja knjižnica koja je od 1994. živjela i gradila dječju priču na lokaciji Trg 128. brigade Hrvatske vojske, zatvara se za korisnike zbog početka pakiranja svega što svoje mjesto mora pronaći u  Dječjoj kući  u art-kvartu “Benčić” na njenom trećem katu.

U kutijama koje će biti prenesene u novi dom svoje mjesto mora pronaći 32.000 knjiga, slikovnica, stripova, 1250 primjeraka DVD-ova, zvučnih knjiga, multimedijalnih CD-učilica, microbitova, a pored svega i niz dječjih časopisa te mnoštvo društvenih i razvojnih igara, što će cijelu akciju učiniti zahtjevnom i višednevnom. Radna procjena je da će sve biti dovršeno kroz tri tjedna, ali o točnom datumu i vremenu otvaranja novog Stribora bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Tijekom razdoblja zatvorenosti bit će moguće sve primjerke koje građani žele vratiti ubaciti u kutiju koja će biti dostupna u hodniku ispred ulaza u “stari” Stribor, a trajanje posudbe svih zaduženih knjiga programski će se produžiti za 30 dodatnih dana, što znači da vrijeme zatvorenosti Stribora neće uzrokovati zakasnine posuđenih knjiga. Svi su stoga pozvani i da predstojeća dva tjedna iskoriste za posljednju posjetu starom prostoru, posudbu knjiga i njihovo vraćanje s prvim dolascima u Dječju kuću.

Novi Dječji odjel Stribor, nastao u sklopu potpune renovacije tzv. ciglene zgrade i revitalizacije kompleksa “Benčić”, imat će 450 m2 kvadrata, a svoja će posebna mjesta naći razigrane zbirke dječjih priča i romana (fantastične, humoristične, detektivske, pustolovne, problemske, o životinjama, povijesne, mitovi i legende…), mnoge zanimljive knjige iz različitih područja znanosti i raznih zanimljivih sfera prilagođene djeci (kako one ozbiljne, tako i zabavne koje tek trebaju djecu sprijateljiti sa znanošću, ali i opustiti i inspirirati), bogata zbirka slikovnica, kutak za stripoljupce, građa lagana za čitanje djece s disleksijom, zbirka knjiga Učim čitati za početnike u savladavanju vještine čitanja, dječja
Zavičajna zbirka, dječje knjige na stranim jezicima i još niz zanimljivih sadržaja.

Poseban će prostor biti posvećen roditeljima, s bogatom roditeljskom zbirkom koja se već godinama pomno gradi u Striboru, a konačno će i riječke bebe dobiti svoj kutak za igru, slikovnice i previjanje. Uz to, novina će biti i usluga samostalnog zaduživanja/razduživanja knjiga, a novi će prostor sigurno donijeti i znatno veću programsku dinamiku te dodatnu inovativnost, posebno uz činjenicu da Dječja kuća raspolaže s multifunkcionalnom dvoranom, e-učionicom, studijom, galerijom, prostorima za boravak i radionice…

Do punine realizacije uloge Dječje kuće doći će s dovršetkom uređenja novog trga i nastankom središnje zgrade Gradske knjižnice Rijeka koja raste u susjedstvu. Do tada će, vjerujemo, i novi Stribor (p)ostati omiljeno mjesto susreta, igranja, čitanja, stvaranja i oblikovanja lijepih uspomena tisuća novih malih Riječana.

Uz sve zahvale i pozdrav starom, za nekoliko tjedana vidimo se i u novom Striboru – u  Dječjoj kući .

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views