Dječji ex tempore „Opatijski parkovi“

Pretežno sunčano, povremeno oblačno – idealno vrijeme za slikanje na otvorenom! Tako je bilo 14. svibnja u Opatiji, gdje je u organizaciji Zajednice Talijana Opatija održan likovni natječaj “Opatijski parkovi“ u koji se uključilo 18 djece do 14 godina.

Dok su se neki odlučili za slikanje po gledanju u perivoju u ulici Vladimira Nazora i parku Angiolina, drugima su za inspiraciju poslužile fotografije motiva opatijskih parkova. 

Sudionicima i posjetiteljima pridružila se zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić koja je pohvalila članove Zajednice Talijana na čelu s predsjednicom Sonjom Kalafatović i tajnicom Normom Tuliak za organizaciju i vrijedan rad. Žiri u sastavu Lea Čeč, magistra likovne kulture i umjetnica, Vanja Kusturin Zukić, profesorica likovne kulture i Sonja Kalafatović, predsjednica Zajednice Talijama Opatija imao je težak zadatak odabrati najbolje radove. 

VIDEO DANA:

Nagrađeni su: Zita Gašić, Tia Aničić, Karla Šepić, Tibor Miladinov Grdinić, Elena Manitašević, Ante Fantov, Lana Popadić, Marija Spinčić, Magdalena Korenjak i Antea Petrović. Nakon proglašenja pobjednika, u prostorijama Zajednice Talijana otvorena je izložba pod naslovom “Piccolo Mandracchio / Mali Mandrać 2017.-2019.” na kojoj je izloženo tridesetak nagrađenih radova s proteklih Malih Mandraća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari