Dječji odjel Stribor ponovno se otvara u utorak, djecu i roditelje očekuje moderan raspored slikovnica i knjiga

Dječji odjel prošao je transformaciju, a sve ususret budućoj Dječjoj kući. U utorak 6. kolovoza opet otvara svoja vrata.

Nakon kratke pauze otvara se Dječji odjel Stribor i nestrpljivo očekuje sve vas koji tijekom srpnja niste mogli u svoju omiljenu knjžnicu. Ušminkan, uljepšan, i što je najvažnije – funkcionalniji, dječji odjel otvara svoja vrata.

Čekaju vas izdvojeni i označeni detektivski, humoristični i fantastični romani, vicevi i zagonetke, knjige za kreativnu razbibrigu i još puno dobrih stvari za ugodan ostatak ljeta.

Dok su vrata Stribora bila privremeno zatvorena, iza njih se odvijala velika reorganizacija. Posljednjih nekoliko mjeseci pripremao se novi raspored slikovnica i knjiga u dječjem odjelu ili, knjižničarskim rječnikom rečeno, novi sustav signiranja za smještaj građe na polici. Novi sustav osmišljen je kako bi signature razumijeli i korisnici, a knjižničari, te da bi se što lakše pronašlo željeno štivo.

Književnost za djecu i mlade razmještena je prema temama i žanrovima, a stručnim knjigama za djecu i roditelje dodijeljeni su razumljiviji nazivi. Od sada je dovoljno pratiti nove natpise na policama i knjigama kako bi ste zaronili u svijet zabavne matematike i STEM-a, mitologije, fantastičnih bića, pustolovnih romana i priča.

Jednako tako, moći ćete pronaći slikovnice o životinjama, knjige o dinosaurima, pustolovne romane za djecu, kriminalističke romane za mlade ili knjige o prehrani djece.

Do željenih knjiga vodit će vas jednostavni natpisi i piktogrami. A za svaki slučaj, tu su i  knjižničarke, uvijek spremne pomoći.

Ovakav prijateljski način smještaja i označavanja knjižnične građe dio je pripreme za preseljenje u Dječju kuću u kompleksu Benčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari