VRIJEDNE RUČICE

Dječji vrtić Viškovo u akciji ”Zasadi drvo, ne budi panj!”; Vrtićari marljivo zasadili sadnice aronije, ružmarina…

Drugu godinu zaredom, Dječji vrtić Viškovo se uključio u akciju Građanske inicijative „Zasadi drvo, ne budi panj“ koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i borbi protiv klimatskih promjena.

Vrtićke skupine Zečići i Pužići, u suradnji s kućnim majstorom, pripremile su tlo za sadnju te zasadile pet sadnica; aroniju, ružmarin i 3 sadnice jorgovana. Sadnice su posađene u dvorištu vrtića, a dio je dobiven iz donacije Udruge za zaštitu prirode i okoliša „Zasadi drvo, ne budi panj“ te im se ovom prilikom Dječji vrtić zahvaljuje.

Cilj ove inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim jedinicama lokalne samouprave na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina, podsjetili svakog pojedinca da je dio ekosustava i time istaknuli važnost i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbanim sredinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari