SADI SE I NA KAMPUSU

”Zasadi stablo, ne budi panj!” Na riječkom Kampusu zasađeno 17 sadnica smokve!

Foto: Facebook/Sveuciliste u Rijeci
U sklopu tjedna kolektivne sadnje, koji se održava pod sloganom Zasadi stablo, ne budi panj!, Sveučilište u Rijeci i Studentski centar Rijeka organizirali su sadnju stabala smokve na Kampusu. Održana je jučer, 3. ožujka 2021.
– Posađeno je 17 sadnica smokve uz šetnicu između zgrada Građevinskog fakulteta i studenskih paviljona, a ukupno je do sada kroz razne zelene akcije Sveučilišta u Rijeci i Studentskog centra Rijeka na Kampusu posađeno više od 100 sadnica stabala, autohtonih primorskih vrsta: lovora, smokve, trešnje, drena…
”U sklopu akcije nastavljeno je i s obogaćivanjem mediteranskog vrta kod studentskih paviljona”, – priopćili su sa Sveučilišta.
Prisustvovali su i simbolično zasadili nekoliko sadnica: ravnatelj Studentskog centra Dinko Jurjević, mr. sig., rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić, predsjednica Izvršnog odbora Kampus kreativnog tima, koja je prisutne počastila i prigodnom recitacijom Lorcine pjesme Verde, que te quiero verde.
Sudjelovali su i drugi djelatnici Sveučilišta, Studentskog centra, sveučilišnog Studentskog zbora, kao i podupiratelji akcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari