DA SE RIBA OPORAVI

Do 15. veljače ribarnice bez omiljene ribe; Počeo lovostaj na srdele i inćune

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U ponoć 17. siječnja 2022. godine na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske započela je privremena obustava ribolova okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama, a  trajat će sve do 15. veljače 2022. godine u 24:00 sata.  

Da bi se ova najprodavanija riba oporavila i narasla do željene veličine, zakonodavac predviđa zabranu izlova. Za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja u okviru novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021. – 2027. godine. U sklopu dosadašnjeg Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo za obustavu ribolova plivaricama isplaćeno je više od 252 milijuna kuna, odnosno 100 % raspoloživih sredstava, piše Morski.hr.

VIDEO DANA:

Više informacija o uvjetima i obvezama ribara, može se pronaći OVDJE.

Ako se i pojavi koja kašeta srdela za vrijeme lovostaja, sigurno nije naša, već iz nekih drugih mediteranskih zemalja koje nemaju uveden lovostaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari