DOBRA VIJEST: Poznato kada će plaža Sablićevo biti otvorena za kupače

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Član Gradskog vijeća Koraljko Pasarić je, na 18. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke, održanoj 30. svibnja 2019. godine postavio pitanje o uređenju plaža, a posebice o sanaciji odrona na plaži Sablićevo.

S obzirom da je Grad u posljednjih godina dosta uložio u uređenje plaža zanimalo ga je što se konkretno za ovu sezonu uredilo na riječkim plažama, posebno na plaži Sablićevo, gdje je došlo do potencijalno opasnog odrona.

Ovim putem prenosimo dio odgovora gradonačelnika:

Sve riječke plaže spremne su za sezonu kupanja, osim plaže Sablićevo.  Što se tiče spomenute plaže, nakon odrona stijenskog pokosa koji je nastao zapadno od stubišta, plaži je zapriječen pristup. Izvedeni su radovi uklanjanja raslinja na stijenskom pokosu te je potom Izrađena projektna dokumentacija. Provedeni su postupci nabave te ugovaranje izvođenja radova, kao i usluge stručnog i obračunskog nadzora.

Programom održavanja komunalne infrastrukture, točnije Rebalansom plana koji stupa na snagu 13. lipnja ove godine, za sanaciju stijenskog pokosa na plaži Sablićevo utvrđen je iznos od 900.000,00 kuna. Radovi će početi sredinom lipnja, a trajat će oko 30 dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari