DANI SV. VIDA: Blagoslovom zastave počela proslava blagdana zaštitnika grada Rijeke

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Blagoslovom zastave svetog Vida u srijedu navečer započele su pripreme za proslavu blagdana sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke i Riječke nadbiskupije

Povodom Dana sv. Vida, koji se održavaju od 12. do 15. lipnja, u HNK Ivana pl. Zajca održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja Grada Rijeke. (OVDJE)

Održana je i sveta misa u katedrali.

U vrijeme trajanja mise počela je šetnja Starim gradom s temom „Nazivlje ulica i trgova Staroga grada kroz stoljeća“ koju je vodio profesor Theodor de Canziani u organizaciji Mjesnog odbora Podmurvice.

Program prvog dana je završio predstavom za djecu na glavnoj pozornici manifestacije preko puta Riječke ure, te koncertom zbora Sempre Allegro.

Četvrtak je dan mladih povodom kojeg će se u katedrali održati prigodne mise, u petak je dan slavlja mučenika, dok je u subotu, na sam dan svetog Vida podjela medalja s likom svetog Vida zaslužnim vjernicima i laicima.

U sklopu programa najavljeno je i otvorenje izložbe „Blago katedrale sv. Vida” na kojoj će biti predstavljene važne riječke umjetnine i baštinske teme.

Izložba se otvara u petak, 14. lipnja u 10 sati.

Foto: Mateo Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari