NAPREDAK

Galerija | Dobre vijesti iz Krešimirove! Ukoliko pandemija ne ojača, ulica u prometu do kraja lipnja!

U Krešimirovoj je ulici do sada do dovršeno oko 80% investicije Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. kojom će u konačnici biti izgrađen 1.100 metara dug transportni kanalizacijski kolektor

U istoj je dužini rekonstruiran i javni vodovod te položen optički kabel – DTK mreža. Položeno je više od 1.000 metara sanitarnog kolektora i preko 900 metara vodoopskrbnog cjevovoda.

 

Usporedo sa završetkom polaganja cijevi vodovoda i kanalizacije izvode se i kućni priključci te se priprema podloga za kolničku betonsku ploču, postavljanje armature i betoniranje betonske ploče.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji sustava javne odvodnje otpadnih voda te poboljšanje postojećeg sustava javne vodoopskrbe u Krešimirovoj ulici dio su velikog EU projekta „čju aglomeracije Rijeka“ koji se realizira istovremeno s rekonstrukcijom državne ceste oznake DC 8.

Na dijelu trase ispred restorana Indeks gdje su se proteklih dana vršile aktivnosti na polaganju transportnog kolektora uz korištenje usluga ronioca za građevinske i podvodne radove, predviđeni zahvati uspješno su privedeni kraju. Njima ujedno i završavaju radovi na polaganju transportnog kanalizacijskog kolektora na tom dijelu trase.

Ti će se radovi nastaviti Adamićevom ulicom po završetku projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Do svršetka radova promet će se i nadalje odvijati devijacijom – preko prenamijenjenog parkirališta.

Situacija na gradilištu je takva da ukoliko bude i nadalje moguće radove izvoditi u uobičajenim – normalnim uvjetima, završetak svih predviđenih radova prema investicijama Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o., Grada Rijeke te Hrvatskih cesta u Krešimirovoj ulici može se očekivati. do kraja lipnja 2020.

No s obzirom na trenutnu pandemiju koronavirusa teško je procijeniti hoće li i kako ona utjecati i na izvođenje radova u Krešimirovoj ulici.

Od srijede, 8. travnja  započela je 3. faza radova na rekonstrukciji Krešimirove ulice- raskrižje Krešimirove ulice s ulicom Milutina Barača. Radovi polaganja kanalizacijskog kolektora izvodit će se od pješačkog prijelaza na raskrižju Krešimirove ulice s ulicom Milutina Barača pa u nastavku 25 m prema istoku.  Previđeni rok dovršetka radova je 30 kalendarskih dana.

Radove na izgradnji javne infrastrukture u Krešimirovoj ulici KD ViK provodi u suradnji s Hrvatskim cestama i Gradom Rijekom.

Ukupna vrijednost izvođenja radova je 36.566.235,95 kn. Od toga su Hrvatske ceste s 16.051.271,96 kuna nositelj projekta za rekonstrukciju kolnika i rubnjaka u duljini od 1.100 metara uz popratno usklađenje horizontalne i vertikalne signalizacije, KD ViK s 19.902.020,54 kuna za izgradnju 1.100 metara dugog transportnog kanalizacijskog kolektora, rekonstrukciju vodovodnog sustava i polaganje optičkog kabla, dok se radovi Grada Rijeke vrijedni 612.943,45 kuna vezuju uz izgradnju 200 metara duge oborinske kanalizacije kojom će se poboljšati postojeći sustav odvodnje na lokaciji križanje Mlaka.Usluga nadzora nad radovima poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka na dionici Krešimirova ulica iznosi 185.000,00 kuna.

Prometni elaborat je izradio: Rijekaprojekt d.o.o.
Izvođač građevinskih radova je: Zajednica ponuditelja GP KRK d.d. i GODINA d.o.o.
Stručni nadzor nad izvođenjem radova: Geokon-Zagreb d.d

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari