VRAĆANJE U NORMALU

Dodatno popuštanje mjera u bolnicama: Napokon ćete moći posjetiti svoje najmilije

Foto: Ilustracija

Postepeno se uvodi i održavajuća stacionarna rehabilitacija

Zbog povoljne epidemiološke slike u Hrvaskoj, Nacionalni stožer nastavlja s popuštanjem mjera. Tako su sada dozvoljene i posjete pacijentima u bolnicama.

“Zbog specifične epidemiološke situacije za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19, preporučene su pojačane preventivne mjere radi zaštite pacijenata smještenih u bolnicama, što je uključivalo i ograničenje mogućnosti posjeta u bolnicama te boravak roditelja uz dijete u bolnici.

Međutim, mjerama reaktivacije bolničkog zdravstvenog sustava omogućene su posjete u neodgodivim i iznimnim okolnostima u skladu s epidemiološkim smjernicama, o čemu odluku donosi ravnatelj  zdravstvene ustanove sukladno organizacijskim mogućnostima. Kako je epidemiološka situacija trenutačno vrlo povoljna član/ovi obitelji mogu se javiti izravno u bolnicu gdje će dobiti informaciju o mogućnosti posjete.

Rad specijalnih bolnica za medicinsku rehabilitaciju bio je također reduciran za vrijeme epidemije na obavljanje samo akutne stacionarne rehabilitacije. Mjerama reaktivacije bolničkog sustava postepeno se uvodi i održavajuća stacionarna rehabilitacija, a pacijenti se pozivaju sukladno prioritetima nakon evaluacije listi čekanja”, stoji na mrežnim stranicama.

I.Š.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari