FINO, FINO!

U Rijeci i ove godine sajamska manifestacija “Domaće je domaće” Udruge branitelja proizvođača “Panonija”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” ponovno u Rijeci organizira sajamsku manifestaciju gospodarskog, turističkog, kulturnog i edukativnog karaktera

“Domaće je Domaće u Rijeci” održat će se od 5. do 10.lipnja na trgu 111. brigade Hrvatske vojske.

Ova sajamska manifestacija na kojoj okupljamo male proizvođače domaćih proizvoda proizvedenih na tradicionalan i ekološki prihvatljiv način iz svih djelova Lijepe Naše još je jedan u nizu naših projekata koji drugi put provodimo u gradu Rijeci, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i gradonačelnika Vojka Obersnela.

Građanima Rijeke i Primorsko- Goranske Županije predstavit će se 30-ak izagača iz svih djelova naše Domovine, biti će upriličena i prezentacija spravljanja nekih poznatih delicija, kao i prigodan kulturni sadržaj.“, ističe Pavo Baotić, predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.

Riječ je o proizvođačima poznatih hrvatskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju i druge regije.

Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata. Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Zeleno i Plavo, po kojima je postala prepoznatljiva.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views