Dodijeljena priznanja i nagrade najuspješnijim učenicima na natjecanju „Moja Rijeka“

Pobjednicima edukativno – natjecateljskog programa “Moja Rijeka” koji je ove godine po prvi puta organiziran u sklopu Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć” u Salonu Grada Rijeke uručene su nagrade

Edukativno natjecanje „Moja Rijeka“ namijenjeno je riječkim osnovnoškolcima – učenicima petih i šestih razreda koji su kroz zabavu i igru pobliže upoznali svoj grad. Natjecanje, koje je osmišljeno kao kombinacija orijentacijskog snalaženja i kviza znanja, održano je 20. travnja na Korzu u sklopu Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć”.

Program je realiziran uz potporu gradskog Odjela za odgoj i školstvo, a u njemu su sudjelovali učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost „Moja Rijeka“ koju Grad Rijeka provodi u svojim osnovnim školama s ciljem boljeg upoznavanja osnovnoškolaca s tradicijom, kulturom i povijesti grada u kojem žive.

Ovogodišnji pobjednik natjecanja je OŠ Kozala, na drugom mjestu je OŠ Centar, a na trećem OŠ Škurinje. Prva tri najbolje plasirana razreda osvojila su ulaznice za film „Leo da Vinci“ u Art Kinu Croatia te edukacijski koncert maestra Igora Vlajnića naziva „Koliko ste muzikalni?“ u HNK Ivana pl. Zajca, a pobjednički razred osvojio je i izlet na Platak. Uz navedene škole, na natjecanju „Moja Rijeka“ sudjelovala su i djeca iz osnovnih škola Nikola Tesla, Srdoči, Podmurvice, Zamet, Trsat, Fran Franković, Belvedere i Eugen Kumičić.

Dodjeli priznanja i nagrada prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, potpredsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i predstavnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Lana Golob.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari