NA GRAĐEVINSKOM FAKULTETU

Dodijeljene nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Na Građevinskom fakultetu održana je svečana dodjela nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2019. i 2020. te nagrada Transfer znanja 2020.

Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci dodjeljuju se u kategorijama znanstvenici i mladi znanstvenici, te umjetnici i mladi umjetnici, a budući da se dodjela nagrada za 2019. godinu nije održala zbog pandemije korona virusa, ove su godine nagrade dodijeljene najuspješnijima u 2019. i 2020. godini.

„I ove je godine, zbog trenutne epidemiološke situacije bio izazov organizirati dodjelu nagrada uživo, ali ipak smo se na to odlučili. Bilo nam je to važno zbog naših dobitnika, zbog osjećaja slavlja i uspjeha u znanosti, pogotovo mladih znanstvenika i umjetnika. Vjerujem da im to puno znači, pogotovo mladim umjetnicima koji su na početku svojih karijera i vjerujem da će im ova nagrada biti dodatni poticaj da nastave s uspješnim akademskim karijerama“, istaknula je predsjednica Zaklade Sveučilišta u Rijeci, Bojana Ćulum Ilić.

Dobitnike nagrada pozdravili su i rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski te zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić.

„Uvijek je dobro poticati i razvijati kulturu nagrađivanja i poticanja izvrsnosti i smatram da to naša Zaklada radi izvrsno. Također je važno istaknuti i kako je jedna od uloga Sveučilišta društvena odgovornost i djelovanje u lokalnoj zajednici. Ove nagrade potvrđuju, ne samo da se radi o izvanrednim znanstvenicima, već da se radi i o ljudima koji tu svoju ulogu u društvenoj zajednici i prepoznaju“, rekla je rektorica riječkog Sveučilišta.

Svoje čestitke dobitnicima nagrada uputio je i zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski koji je istaknuo je da ova nagrada tim veća što dolazi iz akademske zajednice koja je prepoznala trud, upornost i inovativnost nagrađenih. „Svojim znanjem i djelovanjem doprinosite ne samo znanstvenom već i kulturnom uzdizanju našega grada, a kroz dodjelu nagrada Zaklade Sveučilišta želimo vam poručiti kako cijenimo vaš rad. Znanstvenim projektima i aktivnostima osigurava se budućnost Sveučilišta, a time se izravno djeluje na razvoj lokalne i regionalne zajednice. Zajedničkom suradnjom nastavljamo prema cilju da budemo grad znanja, znanosti i novih tehnologija i u tom pravcu nastavljamo i ulagati“, istaknuo je Palčevski i dodao kako je Kampus zaživio upravo u onom smjeru u kojem je zamišljen, kao mali fakultetski grad koji je akademskoj zajednici omogućio još bolje uvjete za istraživački i znanstveni rad.

Nagrada Zaklade Sveučilišta za 2019. godinu u kategoriji znanstvenika dodijeljene su izv. prof. dr. sc. Jasmini Dlačić, prof.dr.sc. Stjepanu Špalju i doc.dr.sc. Leu Škecu, dok je nagrada u kategoriji mladi znanstvenici dodijeljena dr. sc. Željki Peršurić. U kategoriji umjetnik nagrada je dodijeljena izv.prof. art. Nadiji Mustapić, a u kategoriji mladi umjetnik mag.art. Radovanu Kuniću.

Nagrada Zaklade Sveučilišta za životno djelo za 2019. godinu dodijeljena je uzv. Prof. art. Mr. sc. Ingeborg Fülepp.

U kategoriji znanstvenik nagrada Zaklade Sveučilišta za 2020. godinu dodijeljena je izv.prof.dr.sc. Marku Medvedu i izv.prof.dr.sc. Sandri Peternel, dok su nagrađeni u kategoriji mladi znanstvenici dr.sc. Antonija Peterlić, dr.sc. Paola Kučan Brlić i dr.sc. Luka Grbčić.

Dobitnik nagrade za životno djelo za 2020. godinu je profesor emeritus Zdravko Lenac.

Također, održano je i uručivanje Nagrade za Transfer znanja 2020.

Nagrađene su dvije prijave uspješnog transfera znanja i to CMA brodovi Hrvatska i to za kreiranje i izvođenje programa izobrazbe cjeloživotnog obrazovanja za pomorce kompanija CMA CGM, ured CMA brodovi Hrvatska: Simulator Shiphandling & Manoeuvring Course, Pilot Management Course, rad na brodovima na koje se primjenjuje IGF Pravilnik.

Članovi nagrađenog tima su izv. prof. dr. sc. Vlado Frančić, Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci, doc. dr. sc. Srđan Žuškin, Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci i izv. prof. dr. sc. Dean Bernečić, Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Istom je nagradom nagrađen i Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci i to za projekt Potpore tehničkom razvoju inovativnog panelnog konstrukcijskog sustava zgrade. Članovi nagrađenog tima su, prof. dr. sc. Davor Grandić, Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, doc. dr. sc. Paulina Krolo, Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, doc. dr. sc. Natalija Bede, Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, doc. dr. sc. Vedran Jagodnik, Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Dodijeljeno je i posebno priznanje prijavi Končar distributivni i specijalni transformatori d.d. za projekt Mjerenje i analiza vibracija energetskih transformatora tvrtke Končar D&ST d.d. s ciljem smanjivanja buke čiji je voditelj prof. dr. sc. Saša Zelenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj