TRAŽI SE BALETAN I BALERINA

Čak 500 prijava iz cijelog svijeta stiglo za audiciju Riječkog baleta!

Screenshot Kanal Ri

500 prijava sa svih strana svijeta pristiglo je za audiciju baleta riječkog kazališta kojom traže novog baletana i balerinu

Veliki odaziv ugodno je iznenadio čelne ljude HNK Ivana pl. Zajca. 30 kandidata ušlo je u drugi krug audicije na kojoj je danas bila i ekipa Kanala Ri.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

Biti baletan ili balerina nije lako. Posao je to, točnije poziv koji zahtjeva mnogo vremena, truda i odricanja…

“Od malenih nogu krećemo sa školama, sa akademijama. Ja vježbam svakodnevno, to je 6 do 7 sati dnevno.”, otkriva Vid Vugrinec.

Nije lako niti zbog velike konkurencije. To dokazuje i audicija riječkog baleta. Na dva mjesta, jedan za baletana, drugi za balerinu, prijavilo se 500 kandidata iz cijelog svijeta.

“Jedan od glavnih razloga zašto sam se prijavila na audiciju je taj što je ovdje svaki plesač drugačiji, ima svoju osobnost i to smatram posebnim. Trenutno nisam članica ni jednog ansambla, ali bila sam u ansamblu kazališta u Južnoj Americi.”, kaže kandidatkinja na audiciji.

Drugi krug audicije u koji je ušlo 30 kandidata održan je danas. Svaki od kandidata dao je sve od sebe kako bi baš on ili ona bili odabrani.

“Očekivao sam da će na audiciji biti puno ljudi, sada s ovom situacijom vezanom za covid 19 još je teže. Meni je čast biti ovdje, a vidjet ćemo kako će proći.”, kaže Leonardo De Santis iz Italije.

“Odlučila sam doći na audiciju jer mi se sviđa repertoar, volim ovo mjesto i smatram da je kazalište prekrasno. Za mene je ovo velika prilika, nastupati na pozornici u situaciji kad je epidemija na snazi., kaže Valerie Pelletier De Chambure iz Francuske.

Velikim odazivom ugodno su iznenađeni u HNK Ivana pl Zajca.

“Iskreno, mislim u vrijeme kada sam ja plesala i kada sam pokušala naći poslove, mislim da konkurencija nije bila tako visoka, ovo je nevjerojatno.”, kaže Maša Kolar, ravnateljica Baleta HNK Ivana pl. Zajca.

Zato će nijanse presuditi u tome tko će biti odabran.

“Svi ovi kandidati su izabrani od 500 drugih kandidata i već su putem videa pokazali svoje vještine. Neupitne su njihove tehničke sposobnosti, ono što sad tražimo je to nešto posebno, zato smo napravili audiciju na sceni jer na sceni možemo još bolje vidjeti nego u baletnoj dvorani”, dodajeravnateljica Baleta HNK Ivana pl. Zajca Maša Kolar.

Veliki broj plesnih umjetnika i umjetnica koji bi se rado pridružili riječkim kolegama te bi se zbog toga preselili u Rijeku, veliko je priznanje za rad riječkog kazališta, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari