GRADONAČELNIKOV KOLEGIJ

Dodijeljene potpore za organizaciju događanja na području grada Rijeke u 2024. godini

Odlukom gradonačelnika Marka Filipovića na 65. gradonačelnikovom kolegiju, a na temelju provedenog javnog natječaja, dodijeljene su potpore za organizaciju događanja na području grada Rijeke u 2024. godini.

Javni poziv raspisan je u skladu s programom mjera za poticanje razvoja poduzetništva na području grada Rijeke, a s ciljem podupiranja događanja koja doprinose promociji i razvoju riječkog gospodarstva, poduzetništva i obrta kao i investicijskog potencijala riječkog područja te promociji i razvoju turizma, a posebno kongresnog, nautičkog, zdravstvenog, eno-gastro i ostalih selektivnih oblika turizma.

Na javni poziv pristiglo ukupno 13 prijava, od čega jedna prijava nije zadovoljila administrativne uvjete poziva. S obzirom na ograničena proračunska sredstva, odnosno 40 tisuća eura, sukladno kriterijima javnog poziva, pravo na bespovratna sredstva ostvarilo je pet prijavitelja.

Sredstva potpore odobrena su za organizaciju i realizaciju gospodarskih događanja, kongresa, sajmova i sajamskih manifestacija na području grada Rijeke, eno-gastronomskih događanja na području grada Rijeke kao i ostalih događanja na području grada Rijeke koja za cilj imaju promociju poduzetništva i razvoj Rijeke kao turističke destinacije.

Tako će se iz gradskog proračuna poduprijeti organizacija Rijeka Boat Showa, History film festivala, Wine Enogastro vip eventa, Međunarodnog eno-gastro festivala WineRi te događanja „STEM PIKNIK 2.0“.

Objavljuje se Javni poziv za sufinanciranje krovnih fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama

U ponedjeljak, 11. ožujka bit će objavljen Javni poziv za sufinanciranje krovnih fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama na području grada Rijeke, za čiju provedbu je u gradskom proračunu osigurano 50 tisuća eura. Prijavit će se moći vlasnici postojećih obiteljskih kuća s područja Rijeke, koji imaju prebivalište na adresi kuće gdje se namjerava provesti zahvat radi kojeg se vrši prijava na javni poziv. Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 10. svibnja.

Zaključkom gradonačelnika utvrđeni su rezultati Javnog poziva za financiranje programskih sadržaja elektroničkih medija u 2024. godini. Cilj financiranja proizvodnje i objave programskih sadržaja je informiranje građana o projektima i programima Grada Rijeke i s područja grada Rijeke, a koji su od interesa za građane Rijeke, te o odlukama, uslugama i uopće radu Grada Rijeke kojim se zadovoljavaju potrebe i ostvaruju interesi građana Rijeke. Na javni poziv u roku su stigle prijave 13 nakladnika, koji su prijavili ukupno 21 programski sadržaj. S obzirom na uvjete Javnog poziva, provedeno bodovanje sukladno objavljenim kriterijima te raspoloživa proračunska sredstva, kao i s obzirom na troškovnike programskih sadržaja koje su nakladnici naveli u prijavama, gradonačelnik je donio zaključak o financiranju 14 programskih sadržaja koje je predložilo deset nakladnika, s ukupnim iznosom od 32.793,60 eura.

Centru za kulturu dijaloga korištenje Urbanog vrta bez naknade idućih pet godina

Na temelju dosadašnjeg uspješnog rada, Grad Rijeka će i u narednom petogodišnjem razdoblju Urbani vrt povjeriti na upravljanje udruzi Centar za kulturu dijaloga iz Rijeke. Riječki vrt „Zelena zona“ koji postoji već osam godina, postao je prepoznatljivo središte edukacije o ekološkom vrtlarenju, biološkoj raznolikosti i zaštiti prirode i okoliša te mjesto okupljanja ljudi, promocije zdravlja i suživota s prirodom. Vrtom veličine 3013 m2 u posljednje tri i pol godine upravlja udruga „Centar za kulturu dijaloga“.

Gradonačelnik je imenovao članove Povjerenstva za administrativnu provjeru prijava projekata i programa i Stručno ocjenjivačkog povjerenstva u postupku odabira projekata i programa za provedbu Programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke za 2024. godinu.

Donesen je niz zaključaka i odluka koje se odnose na gospodarenje gradskim poslovnim prostorima, prostorima kulture i zemljištima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari