REBRANDING AKCIJE 'VOLIM RIJEKU'

Dodjela nagarda Riječka trešnja 2023.: Ovo su najbolji djelatnici u turizmu i srodnim djelatnostima u Rijeci!

U predivnom ambijentu Trsatskog kaštela Turistička zajednica grada Rijeke, povodom Svjetskog dana turizma, dodijelila je nagrade i priznanja Riječka trešnja 2023.

Početkom kolovoza Turistička zajednica grada Rijeke na gradskim postamentima postavila je izložbu fotografija riječkog fotografa Rina Gropuzza, na kojima su prikazane neke od najpoznatijih znamenitosti grada Rijeke u društvu trešnje.

Atraktivne fotografije gradskih atrakcija bile su uvertira u ponovno pokretanje nekadašnje akcije Volim Rijeku, ali u potpuno novom ruhu i s novim nazivom – Riječka trešnja 2023. Nakon tri godine pauze Turistička zajednica grada Rijeke pokrenula je rebranding akcije te zajedno s Malom galerijom Bruketa osmislila novi vizualni identitet u sklopu kojeg su izrađene unikatne plakete za sve nagrađene djelatnike, a sve u znaku trešnje.

Svečanom dodjelom nagrada Riječka trešnja 2023. na prigodan način proslavio se i Svjetski dan turizma, koji se u svijetu tradicionalno obilježava 27. rujna s ciljem podizanja svijesti o ulozi turizma i njegovom velikom značaju u gospodarskom sektoru.

Škarpa: Grad Rijeka ostvario izvrsne turističke rezultate

Dodjela priznanja započela je uz divne note pjesme „Najdraža Rijeko“ u izvedbi višestrukog pobjednika festivala MIK, Jose Butorca i pod voditeljskom palicom Lene Stoiljković.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa istaknuo je kako se akcijom Riječka trešnja 2023. nastojalo obuhvatiti sve djelatnosti koje doprinose stvaranju slike o Rijeci kao atraktivnoj turističkoj destinaciji te važnost svih aktera u turizmu i srodnim djelatnostima koji utječu na kvalitetu ponude i razvoj turizma u destinaciji.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Zahvalio se svim nagrađenim djelatnicima koji svojim svakodnevnim radom, trudom i zalaganjem prezentiraju Rijeku kao poželjnu destinaciju te utječu na njezino sjajno pozicioniranje na turističkoj karti svijeta. Upravo su i sjajni turistički rezultati odraz izvrsne sinergije svih aktera uključenih u razvoj destinacije, a tome govori u prilog da je grad Rijeka ostvario izvrsne turističke rezultate u vrijeme predsezone, u prvih pet mjeseci, te je 21. rujna ostvaren cijeli turistički promet od prethodno rekordne 2022. istaknuo je Škarpa.

Filipović: Zahvalio bih svima koji neumorno rade da Rijeka bude čim bolje prezentirana

„Zahvalio bih se svim prisutnima koji neumorno rade da Rijeka bude čim bolje prezentirana na turističkoj mapi ne samo Europe, nego i svijeta. Svjedoči o tome i broj noćenja i broj dolazaka, no treba svako napomenuti da raste i prosječno trajanje boravka turista u Rijeci i on je sada na razini 3,56 dana, što znači da Rijeka sve više postaje mjesto u kojem turisti borave duži period vremena i praktički im služi kao baza za posjetu nekim destinacijama u okolici.

Povećava se i broj smještajnih kapaciteta i prije svega moramo misliti i o održivosti, jer na kraju krajeva velik broj turista opterećuje komunalnu infrastrukturu, usluge i sve ono što je javni sektor dužan osigurati za razvoj turizma te moramo i s te strane promišljati o našem cjelokupnom razvoju. Tu su Strategije razvoja turizma na nacionalnom nivou, županijskom nivou i naravno na našem gradskom nivou i u okviru toga treba planirati aktivnosti. Također, zahvalio bih se svima koji svojim aktivnostima i djelatnostima doprinosite tome da privlačimo sve veći broj turista“, izjavio je gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović.

Nagrađeni

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa dodijelio je nagrade najboljim turističkim djelatnicima 2023. godine. u slijedećim kategorijama:

Raifu Bašiću, djelatniku Jadran Hotela d.d, u kategoriji „Konobar“
Lidiji Pilepić, djelatnici Jadran Hotela d.d, u kategoriji „Djelatnik hotelskog domaćinstva“
Ivi Žigo, djelatnici Hotela Bonavia Plava laguna, u kategoriji „Djelatnik prodaje i marketinga u turizmu“
Romani Jedrejčić, djelatnici Botela Marina, u kategoriji „Kuhar“
Maji Valentić, djelatnici Rijeka Sporta, u kategoriji „Recepcijski djelatnik“
Daliboru Božiću, djelatniku Hotela Bonavia Plava laguna, u kategoriji „Recepcijski djelatnik hotela“
Vedrani Šuša, djelatnici Autotransa d.d., u kategoriji „Agencijski djelatnik“
Sanji Maravić, djelatnici Jadrolinije, u kategoriji „Djelatnik u pomorskom prijevozu“
Mateu Vujaniću, djelatniku KD Autotroleja d.d., u kategoriji „Djelatnik u cestovnom prijevozu“
Deanu Liniću, djelatniku Policijske uprave Primorsko – goranske, u kategoriji „Policijski službenik“
Suzani Smokvina Ivaniš, djelatnici trgovine N.A.N.I d.o.o., u kategoriji „Prodavač“
Martini Spinčić, djelatnici B.S.A. tours d.o.o. i članici Udruge turističkih vodiča Kvarnera u kategoriji „Turistički vodič“
Marinku Hrgarek, djelatniku KD Čistoća d.o.o., u kategoriji „Djelatnik na uređenju i očuvanju okoliša“
Hermini Trošelj, vlasnici smještajnog objekta „Apartmani Svilno“, u kategoriji Privatni iznajmljivač

Posebna priznanja

Gradonačelnik Grada Rijeke g. Marko Filipović uručio je posebna priznanja tvrtkama i udrugama koje su svojim doprinosom značajno utjecale na razvoj turizma grada Rijeke i promociju destinacije.

Nagrađeni u ovoj kategoriji su:

Botel Marina povodom 10. obljetnice djelovanja i za dugogodišnji doprinos razvoju turizma i unapređenju kvalitete smještaja grada Rijeke
Udruga Pro Torpedo povodom 20. obljetnice djelovanja i aktivnog zalaganja u očuvanje i valorizaciju industrijske baštine grada Rijeke
Hotel Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa za podizanje kvalitete ugostiteljske i smještajne ponude u destinaciji i unapređenju turističke ponude grada Rijeke
Udruga privatnih iznajmljivača Rijeka za doprinos razvoju turističke ponude grada Rijeke
I.D. Riva Tours za doprinos razvoju turističke ponude i povećanju turističkog prometa grada Rijeke
Selimir Ognjenović za osobni doprinos razvoju nautičkog turizma i promociji grada Rijeke
Karin Mimica za doprinos promocije gastronomske ponude grada Rijeke
Grupa „Let 3“ za promicanje kulturnog identiteta i promociju grada Rijeke

Botel Marina upravo zbog svoje posebnosti i kvalitetne ponude privlači velik broj domaćih i stranih gostiju. „Ovo je odličan način za vrednovati rad turističkih djelatnika i nama je izuzetno drago da smo deset godina na tržištu i da uspješno vodimo projekt jedinstvenog broda hotela na Jadranu“ izjavio je predstavnik Botela Marina Andrej Kušeta.

Direktor turističke agencije I.D. Riva Tours g. Selimir Ognjenović zahvalio se na dodjeli posebnog priznanja Riječka trešnja 2023. te istaknuo kako se od cijelog Jadrana Riva flota najljepše osjeća u Rijeci te da nastoje promovirati grad Rijeku u svim aktivnostima koje odrađuju. Također je napomenuo da nakon dugogodišnjeg iskustva i dalje ostaje pri mišljenju da su turizam ljudi te je počašćen s priznanjem koje mu je dodijeljeno.

„Jako sam vesela i ponosna i uvijek je lijepo dobiti priznanje za svoj rad, a pogotovo mi je drago što je povod projekt Riječke gastronomske luke. Projekt će se nastaviti razvijati i dalje te će pomoći gostima da restorani u koje žele ići budu točno po njihovim mjerama i željama i upravo zato postoji toliko Riječkih gastronomskih luka od kojih svaka nosi svoj svijet i svoju ideju gastronomije“ izjavila je gospođa Karin Mimica, vlasnica tvrtke Abisal.

Svečana dodjela nagrada i priznanja završila je pobjedničkom pjesmom MIK-a 2019. godine „Primorska arija“ Jose Butorca, a druženje svih okupljenih nastavilo se u ugodnom ambijentu Trsatskog kaštela s najljepšim pogledom na Grad uz glazbenu podlogu akustic dua „It takes two“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari