VELIKO SVJETSKO UDRUŽENJE

Galerija | Dodjelom nagrada za održivi turizam u Rijeci svečano otvoren svjetski turistički kongres Skål

Oko tristotinjak sudionika kongresa, diplomatskih predstavnika, predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti te međunarodnih i domaćih medija iz više od 40 zemalja, prisustvovalo je svečanosti otvorenja 83. Svjetskog Skål kongresa 2022.

Riječ je o godišnjem kongresu jednog od najvećih svjetskih udruženja turističkih menadžera koji se ove godine održava u Rijeci i Opatiji od 13. do 18. listopada 2022. godine.

Ceremonija otvorenja održana je u HNK Ivan pl. Zajc. Izlaskom na pozornicu, nazočnima su predstavljeni visoki Skal dužnosnici te dužnosnici regionalnih i lokalnih vlasti i predstavnici institucija. Uslijedila je takozvana parada zastava zemalja prisutnih na kongresu koje su, uz veselo bodrenje brojne publike, predstavile riječke mažoretkinje.

Uz predsjednicu Skål Internationala Burcinu Turkkan, predsjednika hrvatske podružnica Nika Račića i one kvarnerske Tamaru Černeku, prisutne su pozdravili župan Zlatko Komadina, izlaslanica Predsjednika Vlade RH Monika Udovičić, gradonačelnici Rijeke i Opatije Marko Filipović i Fernando Kirigin te Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, zaželjevši svim sudionicima dobrodošlicu na Kvarner.

„Regija Kvarnera, kao i Primorsko-goranska županija u cjelini, nude jedinstven spoj prirodnih ljepota, baštine i aktivnosti, a to uključuje i naše otoke i Gorski kotar. Napori koje naše turističke zajednice i uredi, hotelijeri, ugostitelj, agencije i svi ostali djelatnici u turizmu ulažu u razvoj i brendiranje destinacije donose rezultate. Jedinstvena smo regija i postajemo sve prepoznatljiviji na međunarodnoj razini, a svi turistički pokazatelji govore tome u prilog“, istaknuo je župan Komadina u svom obraćanju.

Na ceremoniji otvorenja, kojoj su nazočili i potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, veleposlanica Nigerije u Mađarskoj Modupe Irele, Ion Vilcu, direktor Odjela za pridružene članice Ujedinjenih naroda i Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera, dodijeljene su i nagrade za održivi razvoj turizma u devet kategorija. TZ Opatija dobila je zahvalnicu za osvojeno drugo mjesto za projekt Feel & Taste, a među nominiranima bila je i TZ Grada Krka za projekt Krčka jedra.

Uz Turističku zajednicu Kvarnera, organizaciji kongresa potporu su dali Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija i Grad Rijeka te turističke zajednice grada Rijeke i grada Opatije, kao i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari