200 SUDIONIKA

U Rijeci otvoren treći RICON kongres studenata dentalne medicine

Nakon pet godina pauze u petak, 14. listopada 2022. započeo je treći po redu RiCON, Kongres studenata dentalne medicine Fakulteta dentalne medicine u Rijeci

Osim 200 aktivnih sudionika kongresa s različitih hrvatskih sveučilišta i iz inozemstva, na otvorenju je sudjelovao ravnatelj KBC Rijeka, prof. dr. sc. Alen Ružić, dr. med.

Uz pozdrav, čestitke i zahvale na podršci dekanici Fakulteta, prof. dr. sc. Sonji Pezelj Ribarić sa suradnicima, predstojnici Klinike za dentalnu medicinu KBC Rijeka, prof. dr. sc. Vlatki Debeljak  i prorektorici Sveučilišta u Rijeci za studije, studente i osiguravanje kvalitete, prof. dr. sc. Marti Žuvić, ravnatelj Ružić se na dugogodišnjoj suradnji i potpori posebno zahvalio Hrvatskoj komori dentalne medicine i njenom predsjedniku, prim. mr. sc. Hrvoje Pezi.

„KBC Rijeka njeguje dugogodišnju uspješnu suradnju sa studijem dentalne medicine koji je na ponos svih nas prerastao u samostalnu sastavnicu Sveučilišta u Rijeci“, istaknuo je uvodno otvarajući kongres ravnatelj Ružić dodajući da „kontinuirana i duboko isprepletena suradnja Klinike za dentalnu medicinu KBC Rijeka i Fakulteta dentalne medicine svojim uspjesima potiče i opravdava trajnu podršku razvoju, daje nam zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i naprecima koje ostvaruje u interesu struke i naših bolesnika.

Ravnatelj Ružić posebno se zahvalio i čestitao studenticama i studentima Fakulteta dentalne medicine na izvrsno organiziranom, trećem RICON Kongresu. Prema najavljenom programu sve sudionike očekuju zanimljive i uzbudljive teme, usvajanje najnovijih teoretskih znanja, izmjena iskustava i stjecanje novih praktičnih vještina.

„Iznimno dinamičan koncept kongresa, kao i njegova posebno značajna humanitarna komponenta ispunjava nas ponosom na naše studente dentalne medicine koji će vrlo brzo postati samostalni zdravstveni djelatnici i biti uključeni u unapređenje zdravstvene skrbi o oralnom zdravlju na korist zajednice u kojoj svi zajedno djelujemo u punoj sinergiji“ – zaključio je ravnatelj Ružić.

Predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, prim. mr. sc. Hrvoje Pezo tijekom svečanosti otvorenja RICON Kongresa uručio je nagradu Komore dekanici Fakulteta dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Sonji Pezelj Ribarić za izniman nacionalni doprinos u ukupnom razvoju dentalne medicine na čemu se uz čestitke svih nazočnih priključio ravnatelj, prof. dr. sc. Alen Ružić u osobno ime i u ime KBC Rijeka.

Sudionici kongresa će 14. i 15. listopada u prijepodnevnim satima prisustvovati predavanjima, a poslijepodne sudjelovat će na raznim radionicama. Kongres će osim edukativnog obogatiti i humanitarni, zabavni te kulturni program u vidu humanitarnog pub kviza, studentske zabave i turističkog obilaska Rijeke.

Ovogodišnji RiCON kongres nastavlja tradiciju i po treći put okuplja studente dentalne medicine s ciljem prikazivanja razvojnih mogućnosti i prednosti suvremene dentalne medicine, što će im omogućiti primjenu istih u budućem radu. Kongres je prilika za proširivanje znanja kroz predavanja i praktične radionice pod voditeljstvom predavača iz različitih institucija koje će prezentirati ideje u kreiranju rješenja za sadašnje stručne i znanstvene izazove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari