VRHUNSKI SPORTSKI REZULTATI

‘Dolazite iz malih goranskih mjesta, ali velikog srca’: Župan Komadina primio vrhunske skijaše Leonu Popović i Matiju Legovića

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima održao je prijem za Leonu Popović i Matiju Legovića, mlade sportaše iz Sungera i Brod Moravica koji su na posljednjim natjecanjima postigli vrhunske sportske rezultate.

Leona Popović, članica SK Rijeka, dokazala je da spada u sam vrh svjetske elite u disciplini slaloma te je sezonu 2022/23 Svjetskog kupa u skijanju završila kao 6. slalomašica svijeta. Sedamnaestogodišnji biatlonac Matija Legović dolazi iz biatlon kluba »Budućnost« Brod Moravice. Na zadnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kazahstanu postigao je sjajan rezultat, srebro u disciplini sprint 7.5 km te broncu u disciplini pojedinačno na 12.5 kilometara.

Župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo prijemom, kako je istaknuo, najboljih skijaša Hrvatske u alpskom i nordijskom skijanju.

„Dolazite iz malih goranskih mjesta, ali velikog srca. Drago mi je da smo, sukladno mogućnostima, pomogli oko uređenja sportske infrastrukture, što na Platku što u Mrkoplju, od nordijske staze u Zagmajni i Vrbovskoj poljani,a u funkciji je i Čelimbaša. Također mi je drago da smo napravili novu stazu na Platku gdje se može trenirati slalom i veleslalom. Nadam se da će vam infrastruktura pomoći u daljnjim treninzima“, rekao je župan.

Čestitkama se pridružila i resorna pročelnica Sonja Šišić. „Znamo da su treninzi naporni i da se cijele godine boravi više-manje izvan Republike Hrvatske kako bi se ostvarili rezultati, stoga se posebno cijeni sav uloženi napor. Kažu, a vi ćete to Leona potvrditi, da je to jedan od najopasnijih sportova. Ozljede su vrlo česte i teške, i vi ste sami to prošli, tako da nam je jako drago da su iza svog tog napornog rada uslijedili tako dobri rezultati. Da zajedno sa Zrinkom Ljutić vladate na slalomskoj sceni svijeta. Za Matiju mogu reći, uostalom kao i čitava sportska javnost, da je sportsko čudo što se tiče biatlona“, navodi Šišić.

Popović, A reprezentativka, olimpijka i najbolja seniorka, zahvalila je na podršci izrazivši zadovoljstvo što je ove sezone nakon dugo vremena bila u mogućnosti ternirati na Platku uz nadu da će treninga na domaćem terenu biti sve više. Navela je kako se osjećala dobro kroz cijelu sezonu, a iznimno je zadovoljna postignutim rezultatima koji su joj motivacija za dalje, s čim se složio i Legović koji je naveo kako je sezona za njega bila vrlo uspješna.

Na prijemu se razgovaralo i o daljnjim ulaganjima u skijašku infrastrukturu na području županije, potencijalu Platka da ugosti velike sportske manifestacije, ali i treninge Leone Popović koji bi zasigurno doprinijeli njegovoj popularizaciji, a nazočili su mu i treneri Leone Popović Goran Rački i Vjekoslav Ružić te predsjednik SK Rijeka Davor Štimac, trener Matije Legovića Dejan Brajdić i tajnik županijskog skijaškog saveza Darko Štimac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari